A kutyám bolhaallergiás lett? az orvos szerint én még sose hallottam ilyenről ha esetleg van sorstárs írjon ide please
ha van ilyen hogy bírja a kutya a hétköznapokba?
2010. aug. 2. 04:51
1/9 anonim válasza:
létezik ilyen...ha meg a kutyád rendszeresen kap spot ont és bolhamentes, akkor tünetmentes is lesz
2010. aug. 2. 05:27
2/9 anonim válasza:
nekem is bolha alergiás a kutyám rotim van és kirágta a hátát ill ki dörzsölte . HA rendesen ki írtod akkor nem lesz semmi baja én frontline combo-val fürdetem egy darabig jó volt de megint vakarozot aztután rendszresen hintőpotoztuk bolha ölövel
2010. aug. 2. 06:06
3/9 Akiteki válasza:
Nagyon sok kutyából allergiás reakciót vált ki a bolhacsípés.
Úgy bírják, hogy nem lesznek bolhásak. Nem csak az allergiás, hanem minden más kutyára kell spot-on és nem megy beléjük. Megelőzni kell és akkor nincs gond vele.
2010. aug. 2. 07:24
4/9 anonim válasza:
Szia! Az én labradorom is bolha allergiás... szegénykémet, úgy sajnálom! A hátán egy részt kikapart, az sebes volt és ott nem volt szőr.. szerencsére, szépen gyógyul, nő a szőre is, pedig, mi fürdettük, inkább átáztattuk a bundáját bolhaelleni valamiben (apu csinálta), meg törődünk vele, de mindig allergiás lesz :S
2010. aug. 2. 09:17
5/9 anonim válasza:
Az én basset houndom szintén bolha allergiás.tulajdonképpen a bolha nyálában lévő fehérje vált ki allergiás reakciót.
Azt tudod tenni,hogy védekezel a bolhák ellen,különböző cseppekkel(advantix,frontline pl.)vagy nyakörvvel(kiltix,scalibor)
2010. aug. 2. 10:47
6/9 A kérdező kommentje:
valami ilyesmi a helyzet a kutya levakarta az oldalán a szőrt volt rajta csepp bolhanyakörv csepp elött bolha sampon (nem biztos hogy így hívják) de ha más kutyánál sem enyhébb a lefojás akkor nem agódom anyira köszönöm a hozászólásokat
2010. aug. 2. 10:47
7/9 anonim válasza:
A szomszéd kutya bolhaekcémás...Szegényke már véresre kaparja magát...:(
2010. aug. 2. 14:15
8/9 anonim válasza:
Egy jó kis recept a páciensnek!:)
Fokhagyma és élesztő bevitel segíthet a bolhák elűzésében.
A zsírsavban gazdag lenmagolaj védi az állatok bőrét szőrét.Kutyák testsúlyukhoz viszonyítva 4.5kg-onként kapjanak fél teáskanál lenmagolajat napi ételükbe.
2010. aug. 2. 21:49
9/9 Akiteki válasza:
Semmi nem segít a bolhák elűzésében, csak a megfelelő, arra kitalált szerek. A fokhagyma nagyon finom az uborkasalátába, de a bolhák röhögnek rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!