Szerintetek mi a jobb? Befogadni idős, hátrányos sorsú kutyát, vagy ideiglenesezni?
Már van egy saját kutyám, ő sportkutya, futásaimra kísér. Ez 15-20 kilométert jelent heti 3-5 alkalommal.
Végre saját házba költözhettem, és mivel az állatmentés közel all a szívemhez, így mindenféleképpen magamhoz vennék hátrányos sorsú kutyákat. Főleg félős, önbizalomhiányos kutyákra gondoltam, mivel van benne tapasztalatom, a mostani saját, és a pár éve meghalt kutyám is ilyen volt.
Szerintetek melyik a célszerűbb? Örökbefogadni egy öreg, 10-12 éven felüli, esélytelen kutyát, vagy ideiglenesen befogadni, rehabilitálni fiatalabb kutyát?
Én reahbilitálnék inkább.
Egy fiatalabb kutyát könnyebb beilleszteni egy aktív életmódba, míg sok időset már inkább kímélni kell, ill maguktól se nagyon van kedvük mozogni. Plusz egy korban a te kutyádhoz illő kutya nagyobb valószínűséggel jön ki könnyebben, mint egy már nyugalomra vágyó idős
Egyik sem jobb vagy rosszabb, mert teljesen más a kettő. A két érkezett válasz jelenleg alátámasztja, azt, hogy egy idősebb kutya valóban esélytelen/esélytelenebb arra, hogy befogadják és szertő környezetben éljen. Azt írod az idősebb kutyának maradnának a délutáni póráz nélküli bandázós sétáitok, és biztosan jó helyre is kerülne ha megmentenél egyet. :) 1 szavazat az idősebb kutyára!
Kérdés úgy szól :
,,hátrányos sorsú kutyákat" így ha időd engedi és a lehetőségek adottak, belefoghatsz egy fiatalabb
kutya rehabilitálásába is, ezzel új esélyt adva neki. Valószínűleg ideiglenes befogadás utána, könnyen talál majd gazdát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!