A kutyák tényleg külön érzik az ételek összetevőit?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1034100-a-kut..
Itt olvastam, és ismerősömet is kérdeztem, és azt mondta, Ő is hallott ilyesmit. Szerintetek ez igaz?
A mesterszakácsok kutyákat használnak, hogy megfejtsék a konkurencia receptjeit. Teljesen jól elkülönítik a bazsalikom ízét a zsályáétól.
Ezért nem szeretik, ha az étterembe kutyát viszel be.
Igen és logikus. Több a szagló hámsejtjük. Gondolj bele, ha a szemünk felbontó képessége rosszabb lenne, akkor a moniton nem tudnánk olvasni a szöveget, csak egy fényes valamit látnánk. Ha meg jobb lenne, látnánk a pixeleket.
Na mi a pörköltnek csak a pörkölt szagát érezzük ők pedig a pontosabb összetevőit.
Remélem jó és érthető a válasz.
Mutatnak neki egy illatot, ha megtalálja jelez.
-ugatással, nyüszítéssel, csaholással
Mivel beszélni nem tud, részletesen leírja a receptet.
Látod a második kérdéseddel rögtön rátapintottál a lényegre: hogy is állapították meg? Sehogy.
Akkor mutatok közvetett bizonyítékot:
" A szaglással ellentétben a kutya ízérzékelése nagyon gyenge. Az emberreknek hatszor annyi ízlelőbimbója van, mint a kutyáknak."
Minden fellelhető web oldal ezt írja.
Tehát a kérdezőnek az értelmes válasz: NEM.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:14
A válasz: IGEN. Lehet hogy nincs annyi ízlelőbimbójuk , de a szaglásuk hányszorosan is jobb mint az embernek ? ezért különböztetik meg az ízeket , és ezért érzik őket külön-külön(nekem kiképzőm mesélte , és én hiszek neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!