Mit gondoltok a kutya panzióról? Olyan kutyát tennének oda aki borzasztóan kötődik a gazdájához és még egy napot sem bír ki nélküle? Hogy fogja viselni, belepusztul
Dolgoztam az adott panzióban gondozóként,a létező talán összes fajtam megfordult ott és köszönték,jól voltak,különösebb gond nem volt velük.
Természetesen nem rossz gazdi az,aki nem adja panzióba a kutyáját(mondjuk nyaralás miatt én sem adnám,inkább nem mennék),de azért az is túlzás,hogy a kutya nem bírja ki,mert túlzottan ragaszkodik.
Nem mondtam hogy nem bírja ki, azt is kibírta amikor majdnem belehalt a kullancscsípésbe, vagy amikor akkora lyukat haraptak rá hogy bedugtam az ujjam az egyik oldalon és a másik oldalon jött ki, és azt is kibírja ha itthagyom egy hétre. Szóval kibírja, mert mindent kibír szó nélkül ha kell, egy panzió semmiség. Itt arról van szó hogy én allergiás vagyok arra hogy más rendezkedjen a kutyámmal, meg arról van szó hogy az én kutyám nem fog nekik megalázkodni és főnöknek tekinteni őket, ő nem fog nekik engedelmeskedni, játszani velük vagy hízelegni. Őt nem fogják idegenek simogatni meg minden mert meg is harapná azt aki piszkálja. Nem azért mert egy idegbeteg vadállat hanem mert én ezt várom tőle. Ha vele vagyok akkor szó nélkül elfogad bármilyen embert (de nem imádja őket) ha nem vagyok ott akkor miért tenné? Azon kívül persze kibírja hogy nem vagyok vele. Mint mondtam ez nem ragaszkodás, ez a jelleme, amit elvárok tőle, amilyenre neveltem. Tehát nem azzal van a "baj" hogy ő nem bír nélkülem lenni. És persze egygazdás és eggygazdés kutya között is van különbség. Egy kiskedvencnek tartott egygazdás kutya nem annyira erősen hordozza a fajta jellegeit mint akivel dolgoznak... És az én kutyám nem kiskedvencnek van tartva.
Különben is következtetést csak akkor tudnál levonni ha minden kutyát ismernél ez pedig szerintem lehetetlne. Hiába x viselkedésű 100 kutya ettől még a 101. ugyanannyi valószínűséggel lehet y viselkedésű.
Szóval szerintem fogadd el hogy nem csak olyan kutya van amilyet te ismersz... És amíg a kutyám boldog, jólnevelt és nem okoz senkinek problémát addig azt sincs jogod eldönteni hogy túlzás-e vagy sem.
Nem tudhatod,hogyan reagálna a kutyád ilyen helyzetre,mivel még nem próbáltad.
Egyébként a legtöbb gond a panzióban a mamakedvence,neveletlen,harapós hisztérikává nevelt ölebekkel volt,nem a munkakutyákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!