Miért nem való annak kutya, aki nem ismeri mi a faj és a fajta?
Sokan okoskodnak ezzel, valóban ettől függ, hogy valaki jó állattatrtó-e?
Vagy pl. Mindenkinek kellene tudni az ohm törvényt komplex tartományban, kirchhoff törvényeket, meg indukciós törvényt, aki tv-t akar otthonra? Vagy mi a logika emögött?
Kérdezted, elmondom.
Aki nem tudja, hogy faj vagy fajta, az jó eséllyel: felballag a jófogásra vagy hasonló oldalra, vesz magának egy "fajtiszta" kiskutyát huszezeré, és konyhai maradékkal, chappivel eteti majd. Rosszabb esetben láncon köt ki az udvar végében.
A zebrapintyes példa nettó baromság. Tudod róla, hogy zebrapinty, ami a fajTÁJA, es tudod, hogy a FAJ, amibe tartozik, az pedig a madár.
Azért szerintem te is elég hülyének néznéd az embert, ha elkezdené magyarázni, hogy a zebrapintyed fajtája a madár. Nemde?
Továbbra is fenntartom, hogy a pedigré, a csepi, a lánc és a többi egyáltalán nem következik abból, hogy ezt az idétlen biológiai magyarítást sokan félreértik.
Nyilvánvaló, hogy ha akkora különbség lenne, mint az angolban (species/breed), akkor ez nem lenne a köznyelvben elterjedt hiba.
Annyira jó, hogy ennyiről képesek vagytok elítélni valakit, és levezetni, hogy ő egy állatkínzó.
Olyanok vagytok, mint a környezetvédelemben a sötétzöldek.
Nézd, aki itt sötéten viselkedik észérvek híján, az te vagy.
De akkor elmondom a te szinteden, hogy végre felfogd: ha valaki akkor paraszt, hogy egy tök alap kutyás dolgot nem tud a kis agyacskájával felfogni és megjegyezni, annak egy valamirevaló tenyésztő/menhely nem ad kutyát. Hidd el, tudom, miről beszélek. Szóval erről ennyit.
A pintyes példád meg miután dugába dőlt, jött a vagdalkozás. Harmatgyenge...
Szerintem nem az én szintemmel van probléma, mivel nem én vezetem le egy köznyelvi elterjedt butaságból, hogy valaki jó eséllyel fogja láncra verni a kutyáját..
De örülök, hogy ti valamitől felsőbbrendűnek tudjátok érezni magatokat, napi betevő legyen meg. Nem nagy az igényszint. :)
Ezaz...
Az nem érvelés, hogy hibás hipotézis mentén felhozod a madaras példát, majd amikor egyértelmű cáfolatot kapsz rá, átmész személyeskedésbe. Ez nem érvelés, nem vita. Ez ilyen tipik magyar proli f@szoskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!