Tanítással kapcsolatos tippek?
Megjött az étvágya, így ma elkezdtem tanítani a 9 hetes kiskutyámat. Kismillió oldalt, könyvet, blogot átbújtam már, de gyakorlatban sokkal nehezebb. Tudom, hogy 5 perc alatt nem fogom megváltani a világot, de inkább megkérdezem most, minthogy rosszul neveljem.
Az ülést kezdtem el tanítani, de nem nagyon megy. A nevére hol hallgat, hol nem, ülni pedig magától ül le, nem azért, mert én mondom neki. Úgy próbáltam, hogy a feje fölött hátrahúzom a falatot, de nem ül le, hanem két lábra áll, utána elesik. Valamint nagyon könnyen elterelődik a figyelme. Első kutyám, és fogalmam sincs, hogy hogy kellene nekifutnom, olvasva sokkal könnyebbnek tűnt.
Megpróbálkoztam a fekvés tanítgatásával is ülésből, de a fenekét folyton felemeli és úgy megy a falat után.
Valami ötlet?
Még pici, sok türelem kell hozzá.
Ha a figyelme elkalandozik az normális.
Nem baj ha magától ül le. Ha leül magától akkor mond gyorsan hogy ül és jutalmaz. Később rahön hogy lekell ülnie.
Ha te akarod leültetni akkor a falatot ugye hátra fele húzod, de úgy hogy ne álljon fel, tartsd alacsonyan a falatot, had nyalogassa a kezed és nem baj ha hozzád ér. Jó közel a fejéhez húzzad a falatot.
Fekvésnél ha mindig feláll tedd a popi fölé a kezed hogy ne tudja felemelni. Ne tartsd erővel lent, csak mintha egy plafon lenne ott ami megakadályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!