Van olyan kutyaiskola Budapesten, ahol nem alkalmazzák a csörgő üveget és nem tanítanak jogszabály ellenes dolgokat (pl. póráz nélküli sétát)?
Sulit nem tudok mondani, de a lábmellett követés és behívás nem csak akkor fontos tudás, ha úgy sétáltatnád a kutyád mint a sok felelőtlen "jóvanazúgy" gazdi, hanem ha véletlen nincs póráz. Teszem azt elszakad, kirántódik, elejted stb, akkor is legyen olyan parancs, amire nem csak akkor engedelmeskedik házon kívül, ha kezedben van a póráz.
Abszolút megértem, hogy miért nem akarod ezzel "fecsérelni" az időt, de mielőtt ezt ennyir elvetnéd, gondold azért át, hogy mit is akartok tanulni.
Illetve mehetsz külön órákra is, ahol megmondhatod, hogy mit nem akarsz megtanítani neki, de csoportos foglalkozáson minden suliban tanítják ezt (szerintem)
Ezt értem, de ez olyan hogy, mentőmellény használata kötelező az úszáshoz ezen a partszakaszon. Te ezt be is tartod, tudsz is úszni mellényben. De amúgy is kell tudnod úszni, mert a mellénnyel bármi történhet, nem szabad csak arra bízni magad.
És az hogy akkor nem ment el, nem biztosíték semmire. Mert adódhat millióegyféle dolog, ami elvonja a figyelmét/megijed.
De nem erőltetem, én se veszem le a pórázt soha, de attól még a suliban megtanultuk ezeket az engedelmességi feladatokat is, egyrészt mert ez egyébként nehéz feladat, közös munkát igényel, koncentrációt stb.
Plusz most ugrik be (kicsit megkavart a kérdés, plusz régen voltunk)... Ezeket mind pórázzal tanultuk eleve, tehát a helyes sétát is tanultuk vele, és a végén csak azért volt ott a póráz, mert nem voltunk egyedül.
Ez lenne a lényeg, hogy a póráz léte mindegy legyen a kutya és a gazdi számára is. Az hogy ez a gyakorlat póráz nélkül is alkalmazható, csakis a kapcsolatot tükrözi a kutyával.
De nem erőltetem, ha egyáltalán nem akarod, mondtam, menj magánórára és kérd hogy ezt ne tanítsák, ha ennyire ellene vagy...
Tehát te sosem engeded el a kutyádat pórázról? Sosem futhat szabadon? Legfeljebb csak kis, elkerített telkeken?
És azt ugye tudod, hogy minden egyes munkában (a szolgálatitól a terelésen és vadászkutyázáson át a segítő kutyás munkáig és a versenysportokig) mindenhol kell a póráz nélküli láb mellett séta? Mi gondod is van még ezzel? Mesélj csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!