Miket érdemes röntgeneztetni, ha később sportolni szeretnék a kutyámmal? Csípő, könyök alap, ezeken kívül még mi kellhet?
Ohh, értem. Én nem gondoltam ilyen komoly sportra, nekem az jött le hogy valaki szeretne a kutyával kirándulni, kocogni, bicajozni. :D
Köszi a magyarázatot, így már érthetőbb. :)
Szerintem bizd az orvosra. Mond el, hogy mik az elkepzeleseid, a doki hozzateszi a gondolatait es elvegzi a szukseges felveteleket.
Meg dokit is tudok ajanlani:
Dr Poor Peter Nagykovacsi
Pont holnap megyek hozza az ivartalanitast es a diszplazia szurest megbeszelni.
16+
El is felejtettem: azert azt jo tudni, hogy a rontgenhez altatni kell a kutyat (minden altatas rizikos)!!!
Mi is azert csinaltatjuk az ivartalanitaskor, mert akkor ugy is altatva lesz a kutya.
Röntgenhez nem altatnak, csak bódítanak.
Az altatás teljesen más.
"A műtét menete
Az állat bódulása után megkezdjük a műtétre való előkészítését.A műtét a bódítással veszi kezdetét. Ilyenkor csak egy tűszúrást érez az állat, ami után hamarosan elveszti az eszméletét és a műtét végezetéig nem nyeri vissza a tudatát. Tehát a műtét fájdalommentes, az állat közben nem érez semmiféle fájdalmat. Erről az altatószerek mellett külön fájdalomcsillapítók adagolásával is gondoskodunk.
Az állat bódulása után megkezdjük a műtétre való előkészítését. Minden esetben véna-kanült ültetünk be, hogy a megfelelő infúziós oldatot beadhassuk, és a fájdalomcsillapítás, altatás erőssége intravénás módon is szabályozható legyen. A műtét során altatógázzal, altatógép segítségével biztosítjuk az általános érzéstelenítést, ehhez előzetesen légcsőtubust helyezünk az állat légcsövébe. Így lehetővé válik a tiszta oxigéngázzal való lélegeztetés, ami sokkal biztonságosabbá teszi az altatást.
Állatorvosi műtét
Ezek után kerül át az állat a műtőbe, ahol a műtőasztalon rögzítjük, a műtéti területet izoláljuk és sterilizáljuk, annak érdekében, hogy a szükséges beavatkozást végrehajthassuk rajta. Közben az altatás mélységét és a fájdalomcsillapítást folyamatosan kontrolláljuk, szabályozzuk, a vérkeringést és a szív munkáját a megfelelő infúziós oldat adagolásával támogatjuk. A műtétet steril eszközökkel, egyszer használatos műtéti kesztyűk, sebvarró fonalak, tűk, izoláló kendők, tamponok felhasználásával végezzük el. Közben az állat megfelelő testhőmérsékletét melegítőpárna segítségével tartjuk fönn, a higiéniai körülményeket betegalátétek felhasználásával javítjuk. A műtéti seb zárása után az állatot letisztogatjuk, ébredését felügyeljük, levesszük az altatógépről és az erre a célra kialakított őrző ketrecben helyezzük el, ahol a teljes ébredéséig tartózkodik, amit figyelemmel kísérünk, és ha bármiféle rendellenességet tapasztalunk, azonnal képesek vagyunk segíteni. Tehát a műtét után a teljes ébredésig a rendelőben marad az állat, csak ez után lehet hazavinni, amikor már biztonságosan szállítható és életfunkciói rendeződtek "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!