Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BKV ingyenes kutyatáskával?

BKV ingyenes kutyatáskával?

Figyelt kérdés

van egy 2 hónapos kölyköm, és egy szállítótáskám. A kutya kb 2 kiló, eltűnik a táskában, de néha kidugogatja a fejét (van rajta kivágás a buksinak, de már tanítom, hogy ne tegye).

BKV-n ha poggyászként viszem a kutyát, akkor nem kell még neki bérlet. Van, aki ilyen táskát használ? Azért kérdezem, mert úgy írják, hogy zárt táskában kell lennie. Hát ez az, csak a feje van ki, ha kidugja.

Van boxom is, ami teljesen zárt, és marhanehéz, megnehezítené a mindennapokat..

2020. jún. 7. 20:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mutatóba vettem egy XS méretű textil szájkosarat, ha gond lenne, de az egész feje belefér. :D
2020. jún. 8. 12:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Kistestű kutyákkal utazom rendszeresen és soha sem kértek még szájkosarat :D
2020. jún. 8. 12:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem szoktak, de van pár kekeckedő utas, sofőr, ellenőrökkel még nem volt gondom, mindig jöttek eddig haverkodni a kutyával. Sofőr első ajtós buszon már kötött bele úgy, hogy nem látta, hogy rajta van a kutyán a szájkosár, csak mert nem látta rendesen a vezetőülésből a térdemig érő kutyám fejét, szóval én úgy vagyok vele, jobb a békesség. Oké, egy 2 kg-os táskakutya vagy kölyök, meg egy 9-10kg-os felnőtt egyed között van némi különbség, még az enyémre sem mindig könnyű szájkosarat találni, de vannak szájszíjak is, amik a piciknél tökéletesen ellátják ezt a funkciót, és azt is elfogadják. :-)
2020. jún. 8. 12:51
 14/18 anonim ***** válasza:
5-ös válaszoló vagyok, miért lettem lepontozva?
2020. jún. 8. 18:16
 15/18 A kérdező kommentje:
Ne foglalkozz vele, én hasznosra nyomtam, de sok itt a lepontozó, akinek rendszeresen rossz napja van..
2020. jún. 8. 18:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Mert a szájkosárra vonatkozó szabályt nem jól tudod, azért nem hasznos.
2020. jún. 8. 20:30
 17/18 anonim ***** válasza:
32%

"Hogyan lehet kutyát szállítani a BKK járatain? Kis méretű kutyát kézipoggyász méretű, állatok szállítására alkalmas zárt szállítóboxban, ketrecben vagy táskában lehet szállítani, melyből az állat az utazás alatt nem tud kiszabadulni, illetve nem tudja beszennyezni a többi utas ruháját, poggyászát vagy a járművet. Minden egyéb esetben– az állat életkorától, fajtájától és méretétől függetlenül – csak úgy szállítható kutya, ha póráz és felcsatolt szájkosár/pofaszorító van rajta."

Tessék, a válaszom igenis hasznos volt. Táskában lévő kutyára nem kell szajkosar.

2020. jún. 8. 23:22
 18/18 anonim ***** válasza:

Csak akkor nem kell szájkosár, ha nem lóg ki a feje.

Tehát ilyen táskában lévő kutyára valóban nem kell szájkosár:

[link]

Ilyen táskánál viszont kell:

[link]

Én rákérdeztem, ez volt a hivatalos válasz, hogy ha kilóg a feje, szájkosár akkor is kell, de jegy/bérlet nem.

2020. jún. 9. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!