A kutyám nem engedi levágni a karmát. Mit tehetünk?
Állandóan rúg, kapálódzik, elhúzza a mancsát ha látja hogy közelítünk felé az ollóval. A kutyakozmetikusnak sem engedi, nem bírja megcsinálni ő sem.
Még az állatorvos jöhetne szóba, de lehet hogy ki fog röhögni minket ha ezzel a problémával megyünk be.
Ki hogy tudta megoldani ezt a problémát?
Kistestű kutyáról van szó, akivel amúgy semmi más gond nincs.
Nem fog kiröhögni :)
Többen lefogni nem opció?
Nem akarunk "erőszakot" alkalmazni, csak ha nincs más választásunk.
Mennyit kérhet az állatorvos egy ilyen körömvágásért?
Ugyan már a lefogás nem erőszak. :D
Én a hörcsögöm karmát is a dokival vágattam le mert féltem hogy elbénázom és egy ujja bánja. Nekem 500 forint volt és pár perces procedúra. Őszintén szólva nem hinném hogy neked 1000-1500 ftnál többe kerülne.
Gondolom nem volt hozzászoktatva. Most azzal kéne kezdeni, hogy a karomvágó közelségét szokja meg. Fokozatosan, jutalomfalattal. Ha már engedi, hogy a hátát végigsimítsák vele, akkor meg lehet próbálkozni a karomvágással, de ott is figyelni kell, hogy hogyan reagál és nem erőltetni, ha ellenkezik. Az első vágásnál elég csak éppen a végét levágni, hogy biztosan ne vágjatok bele az érző részbe és nem muszáj folytatni a vágást, ha frusztráltnak tűnik.
Előre mondom, hogy hosszú folyamat lesz, mert már többször is érte negatív élmény. Esetleg meg lehet próbálkozni karomvágó helyett reszelővel, ha azt még nem ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!