Miért mozog furcsán a kutyám az új hámban? (a méret jó)
9 hónapos csivavám van, gyönyörű, egészséges és imád sétálni. Ezért vettem neki egy Julius-K9 Powerhámot, ma kaptam meg. Beállítottam rajta, a méret jó neki (mérettáblázat szerint is). Elmentünk sétálni, de alig akart jönni. Állandóan megállt, inkább megszagolt egy levelet százszor, csak hogy ne kelljen jönni. Amikor elindult, mintha kicsit furcsán ment volna, nem úgy, ahogy szokott. A hátsó lábaival mintha ugráló mozdulatokat tett volna, nem a szokásos ügető mozgás volt.
Hozzáteszem, eddig is hámban sétált, csak egyszerűbb fajtában.
Szerintetek a hámmal van baj? Vagy ez is olyan, mint az embereknél, hogy az új cipőt be kell járatni? Az a baj, hogy új még a hám és szokatlan neki? Majd megszokja? A méret jó, szuperül áll rajta. Csak a mozgása furcsa benne. Tapasztalt valaki ilyet?
A k9 hám nem éppen kényelmes hám.
Elöl lefogja a kutya vállait. Nem tud benne rendesen menni, úgy ahogy neki kényelmes.
De nem csak a k9 hám ilyen hanem összes hasonló típusú hám.
#1 ha ennyire utálja a kutyád akkor nem értem miért kell ráerőszakolni.
2-nek van igaza, a k9 powerhámok nem igzán mozgásbarátok. Nagyon divat, de mivel leszorítja a vállait, annyira nem tesz jót az izületeinek.
Cseréld le egy Y hámra, amiben szabadon mozog a válla.
Igen, nagyon drága volt. Kár lenne, ha nem tudnám használni.
Pedig olvastam néhány helyen, hogy direkt hosszú sétákhoz ajánlják, meg hogy a mozgás milyen jó benne, mert leveszi a terhelést a vállakról és a mellkasra helyezi. Gondoljátok, hogy csak azért használják ennyien, mert divatos?
Biztos vagyok benne. Volt is egy videó, amiben különbőző hámtípusokban mutatták be, hogy mozog a kutya, mekkorát tud benne lépni. [link]
Add el a hámot szerintem, biztos lesz rá vevő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!