Milyen kistestű benti kutyát vegyek?
Uszkár.
Aktív, játékos fajta és ha tenyésztőtől van törzskönyvvel akkor a szőre se hullik.
Van minden méretben. Annyi hogy a kisebbek tehát a toy uszkár nagyon hiperaktív de egy közepes uszkár jó társad lehet.
Francia bulldognak állandóan hullik a szőre (barátomnak az van), és nem igazán aktív a legtöbb példány.
Akkor már inkább boston terrier.
Nekem német juhászkutyám van, mellette egy Palotapincsim(ő is mozgékony).
Esetleg corgi?
Eléggé drága és ritka kutya.
Viszont a szőr hullásról semmit nem tudok.
Vagy még talán snaucer. Nem éppen törékeny kutyák, aktívak de mégse egy border collie aktivitású és ha jól tudom nem hullajtja a szőrét sem.
Rövid szőrű és trimmelős fajták ( schnauzer!) hullatják a szőrüket keményen.
Trimmelős fajtáknál az a jó,ha elkezded nyíratni akkor felpuhul és nem fog hullani.Ha trimmelteted hullani fog!
Bichon Havanese, Bichon Frise,Bolognese,Bedlington terrier, Tibeti terrier nem hullik,uszkárt mondanám,de a törpe uszkár érzékeny,hisztis, szóval ha uszkár inkább a közép termet,mert normálisabbak.
Nekem Frisem volt, havanese-m van sportos kistestű :)
Jelenleg egy Soft coated wheaten terrierem is van,nekik sem hullik,de ő már a közép testű kategória :)
Jack russel? aktív fajta, lehet vele futni, mindent is csinálni.
francia bulldog kérdést nem is értem, max egy óra amit mozgással el tudnak tölteni/nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!