Milyen rövidszőrű kistestű kutyát vegyek?
A francia bulldognál szerintem az a fontos, hogy nagyon jo helyről kell venni, még véletlenül se spórolj rajta, mert akkor tényleg nagyon betegesek. Pontosan nem tudom mennyibe kerülhet egy buci, de gondolom 200 ezertol kezdődik, mint az összes törzskönyves, tenyésztőtől vásárolt kutyus.
Egyébként nagyon aranyos, okos kutyák, bár en nem vagyok benne biztos, hogy pl a futást mennyire bírnák, vagy az aktivabb kirandulosabb életet, ők azert elegge nyugis, kanapekutyák tudtommal, bár gondolom fajtán belül is vannak eltérések, de ha felveszed egy szimpatikus tenyesztovel a kapcsolatot, ha csak erdeklodes szintjen is, akkor normalisan fog neked segíteni ne aggodj.
Egyébként amit én tudnék ajánlani, ha tetszik a francia bulldog, de kicsit sportosabbra vágysz, a Boston terrier. A nevével ellentétben nem terrier igazából, hanem dog. Nem túl nagy, lakásba ideális, igazi kanapékutya tud lenni, de nagyon játékos, és aktív is ha kell, sokkal mozgekonyabb, mint a francia bulldog, és talán nincs is annyira túltenyésztve. Ráadásul nem jön veled szembe mindennap az utcán, szóval kicsit különlegesebb is. Rövid szőrű, úgy tudom nincs aljszőrzete sem, szóval nem annyira hullik a szőre, de olvasgass utána, ha tetszik.
Igazából nagyon fontos, hogy bármelyik fajta tetszik olvasgass fajtaleirasokat, esetleg lépj be fajta specifikus facebook csoportokba és ott is egy csomó infó van, akár kerdezhetsz is, biztos szívesen segitenek, hiszen ott imadjak az adott fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!