Hol tudnék szerezni egy alaskan klee kai kutyát? Ja és kb mennyiért?
Rákerestem, de szerintem magyarországon nem árulnak. Itt van egy hasonló kérdés, de ez már elég régi:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__5833568-hol-..
Nekem kinézetre a sima husky jobban tetszik, de ez sokkal kisebb.
A futtatoban is egy ilyen okos osztott minket, hogy az az ember nem szereti igazan a kutyakat aki vesz, meg akkor sem ha normalis tenyesztotol. Nekunk 2 kutyank orokbefogadott. Torzskonyvesek, megvettek oket es lemondtak roluk, a tenyesztojuk altal kerultek hozzank. Az egyikuk cseh tenyesztotol van, Szlovakiaba adta el Magyarorszagra kerult egy tenyesztohoz, aki segiteni akart a kutyan, igy kerult hozzank. De neeeem jo, mert pedigres kutyak, akkor mar nem is szeretjuk az allatokat. Azt mondta, ha nem menhelyi vagy utcarol befogadott kutya, akkor nem is igazan kutyaszereto a gazdi. Egyebkent elmondom neked, az igazi tenyesztoktol nagyon kis reteg vasarol am, kevesen aldozzak ra a penzt.
A gond azokkal van, akik szaporitoktol vasarolnak. Illetve az allattartasi kulturaja jopar embernek es a laza torvenyek.
#6 és #8: nem értek veled egyet. Mindenkinek legyen olyan kutyája, amilyet akar. Mert nem a tenyésztőkkel van a gond. A tenyésztős kutyákból hidd el, nincs felelsleges, kevert szaporulat és nincs nem velük vannak tele a menhelyek. Főleg, hogy a tenyésztőnek elővásárlási joga van, ha a tulaj valamiért meg akr válni a kutyájától.
Akik ontják a rossz sorsú áva kutyákat, azok a: szapik és a hülye emberek, akik leragdtak ott, hogy fifinek egyszer szülnie kell életében, mert a faluba' úgy szokás.
Szóval, ne haragudj, de nem érzem úgy, higy nekem, mint felelős ember és állattartó a magam kárára kéne más idiotizmusàt és pénzhajhászását korrigálni.
Én akarom tudni, hogy a "barátom" egészséges lesz, idegileg stabil, szeretném tudni, milyen a fajtajelleg/jellem, mekkora lesz, mire lesz jó (mire tenyésztették a fajtát). És bizony én ezért fizetek szívesen. Ez van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!