2.5 éves nőstény cicám mellé érkezik a napokban egy kölyök Groenendael szuka. Tippek az összeszoktatáshoz?
Szerintem nem lesz gond, ha a kiskutya hirtelen mozgasat fekezitek (max. ez fogja zavarni a cicat). Amugy sem kell aggodni, mert a macska ugy is felmegy valami magaslatra ha unja a banant.
Nalunk 12 eves cicahoz jott a kiskuty es tok jol kijonnek egymassal.
Kulon etetesre en mondjuk odafigyelek, de ennyi.
Most szoktattam össze 6 éves ivartalanított kandúrt 6 hónapos, közepes méretű, keverék kölyök szuka kutyával. Nagyon meglepett, hogy mennyire könnyen és gyorsan ment.
A macska miatt annyira nem aggódtam, elég határozott jószág, meg látott már közelről kutyát, inkább attól féltem, ő ne bántsa a kutyust 😅
A cica először fújt, morgott, minden baja volt, a kutya csak kíváncsian ment volna oda. Nálunk két kulcsa volt a sikernek, az egyik, hogy a kutyát fékezzük, azaz letiltsuk, ha nagy sebességgel rá akar rontani a macskára, a cica kezébe adtuk az irányítást, azaz ő közeledhetett a saját tempójában, amikor úgy érezte. Van macskabútor, ahova fel tudott menni, illetve biztosítottam neki külön szobát, ha el akart vonulni. A kutya kb egy délután alatt megtanulta, hogy lassan közelítsen, vagy maradjon egy helyben, a cica meg rájött, hogy nem fogja bántani, és elkezdett szépen nyitni felé. A másik, hogy ha szépen és nyugodtan viselkednek egymással, mindketten kapnak jutalomfalatot, így pozitív dolgot kötnek egymáshoz. 3 nap után már lefeküdt a macsek a kutyától 1 méterre a szőnyegre, újabb pár nap múlva már simán ment el mellette, nem félt egyáltalán. Most 2 hete van velünk a kutyus, tökéletesen elvannak egymás mellett, minden gond nélkül. Ja, és ők egymás szagát se ismerték, élesben találkoztak először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!