Mi a véleményetek a Brit kutyatápról?
Milyen minőségű? Mit gondoltok róla?
+1: hogy kell értelmezni az összetevőket? Pl melyik a hústartalom?
megnéztem az összetevőket nem tünik rossznak a hús minősége lehet nem a legjobb mivel elég magas a nyershamu tartalma (ez nem árt ha inkább 1/5 részben aránylik a fehérjéhez mint 1/4, ez utal a hús minőségére)de ez is elfogadható még az korábban említett százalékok pedig szerencsére a fehérje és nem a hústartalomra vonatkoznak...
szóval van ettől jobb is a piacon de a legtöbb rosszabb:)
/ha jelentősen olcsóbb mint egy Acana pl. akkor elgondolkodtató/
Énnekem az a véleményem, hogy ne a legolcsóbbal de ne is a legdrágábbal etessem a kutyámat. Én a középkategóriában válogathatok, leginkább a Biomill-t vagy a Happy dog-ot szoktam venni az egyéves amstaffomnak.
Mellette kap más is.
Szerintem megfelelne bármelyik faj, vagy munkakutyának az olcsóbb táp is( nem a tescos szarok)
Én a brit kutyatápot nem ismerem, de szerintem abban is van annyi csalás, színezékek stb.
Én most fogom kipróbálni a Kennels Favourite tápot.A 15 kg körülbelül 7 ezer ft,és hidegen préselt,nincs benne szója vagy színezőanyag.
Az első válaszoló vagyok: Kedves 2. válaszoló ami százalékokat leírtam, azok a hústartalom százalékai. Csak onnan tudom mert megnéztem a csomagoláson is, meg van nekem itthon brossúra is. Leírtam, hogy én a sima adultot etetem, melyben 25 % fehérje 12 % zsír van, a hústartalma a tápnak 30%. Rosszul értelmezted amiket írtam. Attól mert nem olyan drága mint az Acana és az Eucanuba, attól még lehet olyan jó, mivel a Brit egy felsőkategóriás prémium táp, csak sajnos hazánkban még nem nagyon terjedt el, szemben nyugati szomszédainkkal, ahol számtalan Brit Referenciakennel van. Tudom, mert néhány osztrák tenyésztő társam Brittel etet. A Brit gyártó cége nem a reklámra költ. Ezért nem olyan drágák a tápok. Van benne ezekben is lazacolaj, meg minden más jó dolog. Szerintem jobb mint az eucanuba, amibe csak alig 20 % hús van.Úgyhogy nem feltétlenül az ár alapján kell dönteni. Ébben ma rendeltem a kutyámnak Britet, most le volt árazva 6000 Ft-ra a 15 kg-os táp.
Nemsokára csatlakozom én is a Brit tenyésztői klubhoz, akkor meg mégolcsóbban fogom megkapni. Kb. 4000 Ft lesz így egy 15kg-os zsák, úgyhogy messze jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!