Miért foltos a kutyám bundája?
Van egy 8 hónapos staffordshire 'kis' kutyám. Alapvetően a bundája szürke teljesen (ha jól tudom kéknek mondják). Az elmúlt hónapban a szürke bundáján megjelentek barna foltok, amitől kicsit aggódóm hogy nincs-e valami problémája. Keresgéltem az interneten de nem találtam semmi kielégítő választ, hogy mitől lehet ez.
Esetleg, akinek kutyusával volt hasonló vagy tudja ilyenkor mi a teendő tudna segíteni? Vitaminok esetleg helyre tennék a bundáját? Ha igen milyen vitaminok?
(ha az oldalon tudok és valaki arról jobban megtudja állapítani szívesen küldök képet róla)
Általában vedlés előtt a szőr elveszti a színét, kifakul, vagy bebarnul/vörösödik, aztán ezt levedli és csodálatos új szőr nő a helyén. Én minden évben elgondolkodok, hogy normális-e, hogy a kutyám vedlés előtt úgy néz ki, mint akinek a legdurvább időjárást kellett kiállnia az elmúlt évben, az egyébként fényes fedőszőre kifakul, sprőd lesz, de aztán mindig kihullik, és az új szőre gyönyörű.
Szóval ez a színeződés egy darabig normális, de ha töltenél fel képet az valóban segítene.
Adhatsz neki lazacolajat, valamint a jó minőségű táplálék is nagyban javítja a szőr minőségét. Valamint ha fürdeted, jó minőségű samponnal tedd.
Igen, neki is bebarnult/bevörösödött kicsit de akkor remélem így lesz, hogy levedli. Csak kicsit aggódtam, mivel a másik kutyus már nem vedlik és szép a bundája.
Az anyukája fekete fehér foltos volt az apukája pedig ilyen szürke. :)
Mindenkinek köszönöm a választ!
A képet pedig küldöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!