Vectra 3D spot on pozitív tapasztalatok?
Ma reggel voltam állatpatikában, ahol tanácsot kértem bolha, kullancs szúnyog elleni védelemhez. Előző kutyusomnak nyakörvet használtunk, de nagyon zavaró volt a szaga, ezért kértem másféle segítséget. Ezt ajánlotta, én laikusként elfogadtam. Most kéne rácseppentenem, de olvastam az allergiáról és hogy valakinek szerte-szét folyt a kutya szőrén, tehát elkezdtem tartani tőle! A kutya 3 hónapos tacskó-foxi keverék szerű, nagyon pici.
Van akinek jó tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
A cseppek között az egyik legjobb minőségben és hatékonyságban is. A csepegtetésnél be kell tartani a leírásban szereplő utasításokat és nem folyik szanaszét. Sajnos allergiás reakció előfordulhat, ez benne van a pakliban, de eléggé ritka.
Nyugodtan csepegtesd, 3-4 ponton elosztva a gerinc mentés a nyaktól a farig (a farokra nem kell) nagyjából egyenletesen. 28-30 nap múlva ismételd. Csepegtetés után legalább 48 óráig ne fürdesd, és ne vidd úszni se. A fürdetés csökkent valamelyest a hatékonyságon, érdemes csepegtetés előtt 2 nappal időzíteni a fürdetést.
Köszönöm!
Olvastam, hogy a kutya kullancs ellen csak három hétig véd, ezért szabad három hetente ismételni vagy az túl gyakori? A papírra is havonta van írva ismétlésnek, de mivel szeretnék kirándulni a kutyussal a jövőben elég sokat, nagyon féltem.
A "havonta " meghatározás elég megtévesztő. Nagyon sok helyen pontosítják is, hogy 28 napot jelent igazából.
Én pl készítettem illóolaj keveréket és azt spriccelem a kutyámra még pluszban.
Ha 3 hét a kullancsvédelem, akkor egyértelmű, hogy a negyedik héten használhatod ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!