Körülbelül mennyivel tud maximum futni egy nagyobb testű kutya?
Lehet,de a falkaoszton miatt vissza fog menni a gazdihoz,akkor is ,ha nem hivja vissza,mert nem akarja elvesziteni.
A legtobb kutya utana fut a bicajosok utan jatekbol,de mast nem csinal. Kellettegy ido meg nehany bicajos,mire mi is leszoktattuk,h ne szaladjon a bicajos utan. Megertette,h az nem vicces.
Foleg jatek nekik a biciklislampa,ami mozog.
egy nagytestű kutya képes gyorsan futni rövidtávon de azért nem annyira gyorsan, hogy ne tudj elmenekülni
A németjuhász és a doberman viszont elkap, jó futó mind a kettő
Leggyorsabbak az agarak, de csak rövid távon tudják tartani, de a leggyorsabb valaha mért agár elérte a 72 km/óra sebességet.
Engem pulik kergettek meg kerékpározás közben, elég pontos kerékpáros computerrel 36 km/órát mértem, nem sokáig tartották, egy pár tucat méteren igen.
Első válaszolónak és hasonló kutyásoknak: ja, elhiszem, hogy a kutyusod csak játszik, amikor teljes sebességgel utánam veti magát, de ha a kerék alá keveredik, vagy "játszogatás" közben elkapja a lábam és leránt, akkor lehet, hogy meghalok a kutya miatt, úgyhogy szerintem inkább játsszon mással a kutya.
Nem kell harci kutyának lennie, a falusi portákról kijáró mindenféle keverékek a legveszélyesebbek szerintem, van ismerősöm, akit lerántott kutya a kerékpárról, meg is harapta, és oltva sem volt... ezért neki kellett veszettség elleni oltást kapnia, és nem egyet, hanem vagy ötöt, ha jól emlékszem. Illetve komoly sérülés is lehet belőle, neked vagy a szerencsétlen kutyának, vagy mindkettőtöknek. Ha ott a gazdája, meg kell szépen kérni, hogy hívja vissza a kutyáját. Ha nincs ott a gazda, vagy nem tudja visszahívni (ami sajnos gyakori eset), akkor szerintem hasznosabb menekülőre fogni, és remélni, hogy te vagy jobb kondiban, nem a kutya...
Hát, amikor a pulik utánam futottak, ott nem volt kétséges, hogy megtéptek volna, ha elkapnak, ugráltak a lábam után, csak úgy csattogott a foguk. Azok nem játszani akartak, egyértelműen látszott, hogy átszabnák kicsit a gatyámat, ha tudnák.
Illetve, nemcsak az a veszélyes, hogy megharap a kutya, hanem tényleg bukás lehet belőle, és esetleg sokkal súlyosabb sérülés, mint a kutyaharapás lenne.
Engem egyszer harapott meg komolyabban kutya, és nem is biciklivel voltam, hanem a saját kutyámmal, amikor egy roti megtámadott, póráz nélkül az utcán, és a gazdája hiába hívta volna vissza, le se sz...ta a kutya. Megálltam a kutyámmal a járda szélén, leült, a roti a túloldalon szaglászott, majd egy pillanat alatt megindult felénk, át az úton, és ugrott nekem. Kórház lett a dologból, a gazda meg mondta hogy de hát soha nem csinált még ilyet, olyan szelíd kutyus, nem báááánt senkiiit... pedig rá se néztem, mikor megtámadott, a saját (közepes termetű keverék) kutyámat néztem, hogy leült-e rendesen a járda szélén, még félig kölyök volt, pont ezt a leülés dolgot tanultuk. Szóval, semmi előjele sem volt, hogy támadni fog.
Sajnálom, elég rosszul hangzik. Eleve nem értem, hogy egy rotit miért hagy póráz nélkül bárki bárhol? Harcos ösztönei vannak, őrző-védő...nem terelő juhászkutya...hiába jólnevelt, az ösztön az ott van.
Ismerősnek volt dobbermannja, soha nem bántott volna senkit, csak ugrált, mégsem jutott volna eszünkbe egyszer sem, hogy ,,na akkor most póráz nélkül”...
A múltkor hazafele sétálva kanyarodtam be az egyik utcába, és látom, hogy sétál ,,errefelé” (arra, amerről érkeztem) egy nagyobb, távolról pitbullnak tűnő kutya. Alapesetben másik útvonalat választottam volna, de mivel nem volt (hazafele csak arra lehet jönni), kénytelen voltam arra menni. A biztonság kedvéért átmentem az út másik oldalára, és felkészültem, a szemem sarkából végig figyeltem. Aztán vígan elsétált a másik oldalon, mintha csak egy gyalogos lett volna. Egyszerűen tényleg már csak akkor lehet megismerni a természetét, amikor elsétálsz/sétálnál mellette.
Épp ezért nagyon fontos, hogy: ha kutyád van, mindig legyen pórázon, ha nincs elkerítve a terület, ahol vagy, és mindig figyelj, nehogy kisurranjon a kapun! Ha ez a kettő (sem) nem megy, akkor nem való a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!