Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell elkezdeni?

Hogy kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
Azt látom az újságban (a Kutya) és a tv-ben (echo tv, Ebugatta) is, hogy zajlik itthon a kutyás élet. Én is szeretnék bekapcsolódni komolyabban a kutyázásba, de hogy kezdjek hozzá? Azt látom, hogy 16 éves lány mesél arról, hogy ő már 9 (!!!) évesen kutyát vezetett fel kiállításon Junior handler kategóriában. Sok mindennnel tisztában vagyok, olyan dolgokkal is amivel egy pár felnőtt sem (sajnos). Viszont nagy bajom van a korommal (nem azzal ami a kéményben van). 12 éves vagyok, de a kinológia és egyéb kutyás dolgok máris érdekelnek és nagyon is lekötnek. Viszont az úgymond "nagy kutyások" szerintem nem vennének komolyan, pláne, hogy még azt a szerencsétlen 12 évet se nézik ki belőlem, mivel 150 cm sem vagyok. -.-* Persze gondolom, ha valaki nagy kutyás családban nő fel, könnyebb elkezdenie, és továbbvinni a "hagyományt" mert a szülei erre nevelik, akik esetleg tenyésztők, vagy kiképzők. Az én szüleimet ezek nem nagyon kötik le, bár szeretik a kutyákat (van is nekünk) de a kiállítások, kutyás sportok, tudományok nem érdeklik őket. Tehát, hogyan kéne hozzáfognom? Sokan mondták, hogy járjak kiállításokra, csak úgy nézőként (mivel a kutyánk nem törzskönyves, de fajtatiszta) és esetleg barátkozzak a többi kutyással, és/vagy tenyésztőkkel beszélgessek. A jövőmet már szépen elterveztem. Csehszlovák farkaskutyát szeretnék (igen tudom, nem első kutyának való,(bár nem lenne az) és nem is gyereknek, mert határozott gazda kell de nem most rögtön akarom) és vinném kutyaoviba,(a korai szocializáció miatt is) kutyasuliba is és szeretnék majd vele nyomkövetőzni (olvastam, hogy abba nagyon jók). Persze ezek egyenlőre csak ábrándok és azok is maradnak ha nem fogok hozzá időben a tapasztaláshoz. Előre is köszönök minden hasznos választ.
2010. júl. 29. 21:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szeptember 4-én indul alapfok (kint leszek segítőként), és elsőre "csak" 27 ezret kell befizetni. Ha 3 hét után úgy érzed megéri, akkor jöhet a maradék, ha nem akkor "csak" ennyit buktál. Ez két adidas cipő ára, és akkor sokat mondtam :) Szóval ha úgy érzed, hogy van kedved, gyere csak! LEsznek most kutya nélküli tanfolyamok is, sajnos a kikvezt már lecsúsztad, de ha akarsz elméletet tanulni, akkor nézegesd meg nyugodtan: [link]

Itt nézegethetsz amúgy képeket, meg olvashatsz beszámolókat a suliról: [link]

A képeken keresd meg az őrzővédő uszkárt, felejthetetlen látvány :)))

2010. júl. 30. 14:21
 12/15 A kérdező kommentje:
Kiképzésvezetői tanfolyamra és szemináriumokra jöhet gyerek is? :O Én úgy tudtam ehhez már kell lennie valami minimális, igazolható tapasztalatnak. Na jó rendben. Mondom, ez nem tőlem függ, ha lehetett volna már tavaly is vittem volna a kutyust (aki nemrég volt 3 éves) a Népszigetibe, de hát ennyi idősen nincs jövedelmem. :( Amennyi zsebpénzt kapok, legalább 1,5 évig kéne gyűjtenem mire majdnem meglenne. De beszélek nagyimmal, hát majd ő...
2010. júl. 31. 10:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 14 éves vagok és tegnap vezettem fel életemben először!

Tehát semmiről sem vagy lekésve!Mi is úgy tervezzük,hogy megyünk a debreceni kiállításra és igen két napos.

Esetleg megtudnád adni az e-mail vagy msn címed?Vagy akár fel is vehetsz engem is: istfru@hotmail.com

2010. aug. 9. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Volt tizenéves a kiképzésvezetőin, és most az ösztönkezelés szemináriumon is voltak! Bárkit szívesen látnak, aki vágyna a tudásra, legyen az bármilyen idős, bármilyen nemű, bármilyen színű :)

Sőt szerintem nagyon örülnek, ha sok a nagyon fiatal, ez azt jelenti, hogy ahogy nőttök fel úgy lesz egyre jobb és színvonalasabb a kutyás kultúra Magyarországon is.

Ti, fiatalok jelentitek a jövőt, úgyhogy tanuljatok csak, nincs is szebb annál, mikor valaki ilyen fiatalon már ilyen érdeklődő!

2010. aug. 9. 11:10
 15/15 A kérdező kommentje:
köszönöm :) Komolyan eddig nem értettem miért mennek sulikba előadásokra, aztán rájöttem, hogy nem mindenki olyan informált a kulturált kutyatartással kapcsolatban mint én. Remélem fejlődik a kutyázás Magyarországon, és majd a jövőben én is csatlakozhatok. :) Ha sikerül elég pénzt gyűjtenem majd szeretnél menni alapfokra a suliba, mert most még az a 47.000 kicsit húzós nekünk, de talán egy év múlva. :)
2010. aug. 15. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!