Chipet már az első parvo oltásnál kap a kutyus, vagy csak a veszettségnél?
Chip nélkül nem is cserélhetett volna gazdát törvény szerint. Azért legalább egy menhelynek ezt illene betartania... :/
Úgyhogy persze, jöhet a chip, ha viszitek.
Gondolom nem menhelyről van a kutya. Sejtem, hogy szaporítótól lett "örökbe fogadva"...
Chip nélkül nem történhet gazdaváltás! Ezt a törvény mondja ki! 6 hetesen szokták a chippet belerakni! (És legkésőbb 4 hónapos korig kell bele kerülnie.)
Örülök hogy sejted, attól még nincs igazad. Mentett vemhes kutya egyik kölyke, örökbefogadási szerződéssel, ivartalanítási kötelezettséggel. Túl vagyok egy 4 körös kiválasztási folyamaton, adományoztam is. Nem jófogáson vásároltam, pedig elhiheted az "egyszerűbb" procedúra, és kevesebb stresszel is jár. Sokáig vártam rá, végre itt van velünk.
Szeretem ezt a kutyás csoportot, mindenkinek van azonnal véleménye. Szerintem jót cselekedtem. Mellette van egy 13 éves, szintén keverék kutyusom, aki 4 hetes kora óta velem van, mert kidobták az út szélére.
A hasznos válaszokat köszönöm szépen!
6, a milyen indíttatás egyértelmű, anyagi okokból. Bár korrekten úgy jártak volna el, ha megcsinálják ők, és adományként kérik el az árát. Ezzel a gazdi is jobban jár általában, mert a legtöbb menhely kedvezményesen végzi a beavatkozásokat a saját orvosánál.
Ugyanez igaz az oltásra is, 8 hetesen már minimum egy oltáson túl kéne lennie, orvostól függően 6-7. héten van a parvo és 8-9 hetesen már az első kombó.
Nem tudom eldönteni, hogy szomorú, hogy egy, a kérdező leírása alapján komoly protokollal rendező menhely ezek szerint szrik a jogszabályi kötelezettségekbe, vagy inkább kétségbeejtő, hogy ennyire spórolni kell, hogy kiskutyák életével játszanak akár.
(Kérdező, ez természetesen nem ellened szól. Kérdésedre válaszként, megkaphatja a chipet akár most. Ha várni szeretnél még vele, akár anyagi okból, akár mert félted nég, akkor legkésőbb az első veszettség oltással egy időben pótolnod kell.)
Értem, hogy nem volt szabályos eljárás, ez ettől még nem az én hibám. Egyébként alapítványok és menhelyek is kerülhetnek durva financiális problémába, és ha ezt meg tudják oldani azzal, hogy a gazdi aláírja, hogy gondokoskodik mindenről, cserébe viszont el tud látni súlyos esetet, az nem ördögtől való bűn. Azt mondták, hogy a szerződést vigyem az orvoshoz, ha lesz kérdés arról, hogy honnan származik, és mutassam be az oltásokat, ha megvannak.
Igazából csak azért érdekel, mert kicsi a kutya, 2 kiló, aggódom már az oltások kis csúszása miatt is, addig végig lakásban tartom. Féreghajtót is kapott, fürdetés is megvolt, spot on is van rajta, gondoltam a chip talán várhat most hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!