Hogyan szoktassam össze tacskó kutyámat 2 kb.2-3 hónapos kiscicámmal?
A kutyám tacskókeverék,3 éves múlt áprilisban.Nemrég hoztunk 2 kiscicát,kb 1-2 hónapja.Amikor elengedjük a kutyumat,akkor odamegy a cicáimhoz és megszagolja,utána pedig megugatja őket.Mikor megszagolja az egyik cicát,akkor ő elkezdi karmolászni és fúj rá.
Vajon össze fogank barátkozni?
Maguktól szerintem nem fognak összeszokni.
Nekem még régebbről van egy olyan emlékem,hogy a nagyszüleim úgy szoktatták egymáshoz a kutyát,és a cicát,hogy megfogták mindkettőt,először kb 1,5 méterre egymástól,aztán egyre közelebb engedték őket,és végül az orruk szinte összeért.Ezt megcsinálták minden nap.Egy hét után a 2 állat egymással játszott.
Sok sikert!(akármivel is próbálkozol:))
Én kétszer két féle képpen próbálkoztam. Elsőre szigorral próbáltam letiltani a macskáról, nem ment, szegény cicának költöznie kellett, mert kialakult a macsak menekül (zsákmány) mire a kutya üldözi (vadász) helyzet, amit egyszerűen nem tudtam letörni. Azóta tanultam egyet s mást, és klikerezünk a kutyával.
Nem rég vittem haza egy kiscicát, pár estén keresztül azt csináltam, hogy séta után (mikor fáradtabb, nyugodtabb) bementünk a cicás szobába, lefektettem, és folyamatosan ment a klikk+kaja, amíg nyugton volt. Aztán arra váltottam, hogy nem kell feküdnie, gyakorlatilag bármit csinálhat ami nem a macska ellen irányul, és mindenre megy a klikk+kaja. Aztán fokozatosan elkezdtem arra is klikkelni, ha érdeklődik a cica iránt, de nem vadássza, hanem kedves érdeklődés.
Két hete van otthon a cica, mostmár tök ügyesen vigyáz rá, pedig amúgy utálja a macskákat.
Egyszer mozdult rá, na akkor a lába nem érte a földet miközben a szobából távozott, és jó három órát büntetésben töltött a konyhában. Azóta nem vadássza, vagy ha igen, csak magamhoz hívom, és befejezi.
Úgy tűnik sokkal jobban működik a jutalom (megmutatom mit szabad), mint a büntetés (csak azt mutatom, mit nem szabad, de nem mutatom meg, hogy helyette mit igen).
MOst viszont kicsit kezd átfordulni a dolog, és macska vadássza a kutyát, na azért ő is kapja a fülest, meg a fújást, mert még a végén véletlenül megvédi magát a kutya, és abból baj lesz.
Türelem, előbb utóbb megszokja.
Inkább a macskát szoktasd a kutyához. Láthatóan a kutyád nem támadja, a cica viszont fúj rá.
Majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!