Svájci fehér juhászkutyát valamivel békésebbnek, szelídebb vérmérsékletűnek lehet tekinteni mint egy német juhász kutyát?
Tudom tanítás, szocializáció és törődés kérdése. Mindkettő jóravaló kutya lehet. A különbségek viszont érdekelnének akár saját tapasztalatokból amiket nem hoz ki a Google, Youtube stb.
Hasonlónak tűnik a kettő, mivel mindkettő juhászkutya "típus", de mégis nekem egy azonos tanítást kapott Svájci kutya kicsit nyugodtabb temperamentumnak tűnik mint a Német társa. Lehet ebben valami vagy csak én látom így?
Ha még itt vagy.
Méretben, erőben a nagyobb nj-okkal van egyszinten. Nekem úgy tűnik észben rajuk ver, de lehet azért, mert ő az én kutyim. Magabiztosabb, nyugisabb. Önállóbb, néha túlságosan is. Kan kutyám van, brutál domináns. De fiatal, kis és lánykutyákkal tökéletesen jól kijön. Német rokonaink jobban csüngnek a gazdin én úgy látom a suliban immár negyedik éve. Viszont könnyebben irányítható. Ő az egyetlen, akin nyakörv van a kiképzésen és nem fojtó lánc. Többször voltunk viselkedés teszten az ELTE-n, és esetenként a farkaséhoz jóval közelebb áll a svájcim viselkedése, mint egy tipikus családi kutyának. Kíváncsi, kerüli a konfliktust, nem haverkodik idegennel, de ha kell, beleáll. Örzővédőben fogása nem olyan tartós, mint a munka németjuhásznak. Viszont a show-vonal nyuszika a svájcihoz képest. Nem kattan be, észnél van, én azt mondom ad esélyt a menekülésre. Területvédő ösztöne jóval magasabb az átlag felettihez képest, egy soha nem látott teraszt 5 perc múlva bevéd. Egészségileg sokkal szilárdabb. 4 évesek vagyunk a kortárs jucik sorban robbannak le mellettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!