Törpe tacskó tapasztalatok?
2 hét múlva érkezik meg a kiskutyánk,egy törpe tacskó.
Mik a tapasztalatok velük kolyokkorban?
Nálatok éjszaka csak aludtak vagy egész este rosszalkodtak?
Ha esetleg rágott meg bútort,hogy lett rola leszoktatva?
Milyen a viselkedésük?(főleg kolyok korban?)
és milyen később?
Egyébként kislány lesz:)
Könnyen taníthatók?
Még mielőtt elhoznátok, ezekre figyeljetek: 8 hetes kornál hamarabb ne hozzátok el (ha ilyet javasol a "tenyésztő", ott más gond is van, inkább keressetek másik helyet), oltási könyve legyen rendesen és állatorvos által vezetve, valamint ha fajtatiszta kutyaként veszitek, akkor olyan helyről, ahol "ha törzskönyvvel kéri, akkor x ft-tal drágább" nem szabad elhozni.
A kutyanevelésről hihetetlen mennyiségű anyag van fent a neten, valamint sorozatok is szólnak róla. Ha nagyon az alapoktól kell kezdteni, akkor lehet Csányi Vilmost és Konrad Lorenz-et olvasni, és onnan kezdve haladni a kutyanevelős könyvek irányába.
A legfontosabb, hogy az oltásai után vigyétek kutyák közé, minél hamarabb. Fontos náluk a jó szocializáció.
Nálam végigaludta az éjszakát a kutyám kicsinek is, bár velem aludt, nem zártam ki. (Tudom ez ördögtől való valakinek. Én megtisztítom a kutyám mancsát és feljöhet hozzám.)
Bútort csak próbált szétrágni. Minden egyes alkalommal mondtam neki hogy nek szabad, és a szájába nyomtam valamelyik játékát. Minél érdekesebb játékokat vettem neki, röfögős, csipogós, zenélős. Soha nem rágott szét semmit. Sem papucsot, sem kábeleket, sem bútort.
A viselkedésük kölyökkorban nagyon-nagyon-nagyon tacskós. Ha olvastál róluk, érted. Eleve makacs fajta, kicsinek pedig érdekli az egész világ, szóval azt szeretné hogy mindig az legyen amit ő akar. Nekem elég keményen kellett fognom, míg megértette hogy nem így működik a világ. Később már nagyon jó. Összeszoktunk, sokszor egy nézésből tudja hogy valamit lehet vagy nem.
Könnyen tanítható, nagyon okos kutyák. Alapvető dologra nem jönnek rá hamar, de trükköket gyorsan tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!