Hogy lehet arra megtanítani egy kutyust hogy csak akkor kezdjen enni mikor azt mondom, tied?
Van egy beagle tacskó keverék kutyusom, most tölti a 10. Hetét, az Ül parancsot ma kezdtem el neki tanítani de nagyjából már tudja, jutalom falattal próbáltam tanítgatni és ahogy nézem eddig bejött.
A kérdésem ugye hogy hogy taníthatnám meg a Tied parancsra? Hogy csak akkor kezdjen enni mikor ezt mondom?
Tapasztalt kutyatartók válaszát várom főképp akik már megtanították kutyusuknak ezt🙂
Nagyon egyszerű: lassan rakod le a tálat, és ha rámozdul, felveszed előle. Még tiltani sem kell, ez tisztán önkontroll jellegű tanítás.
Elsőnek türelemjáték lesz, majd ha egy pillanatig nyugton lesz, megdicséred és megeheti.
Először tudja 100%-osan az "ül" és a "marad" parancsot. Ha ez megy, akkor csináld azt, hogy nem rakod le a kajástálját, amíg nem ül nyugodtan. Közben a "marad" paranccsal nem mozdulhat meg. Akkor sem, ha a földön van a tálja. Ha látod, hogy rámozdulna a kajára, akkor vedd vissza a tálját és kezdjétek elölről.
Hamar rá fog érezni.
Utána már mondhatod neki, hogy a "tied"..
Nálunk úgy van az etetés, hogy tőlem kb 1 méterre kell a kutyáknak lefeküdniük. Van 2 szőnyeg a szobában, az egyik az egyikre, másik a másikra fekszik le. Kitöltöm a kaját, lerakom, majd elmegyek a szoba ajtajához. Onnan mondom, hogy mehettek.
Nekünk a fekvés könnyebb volt, mert az egyik imád enni, így nagyon be tudod pörögni.
Én is úgy gondolom a "marad"ot tudnia kell előtte hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!