Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem mozdul a kutyánk, mit...

Nem mozdul a kutyánk, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy van egy kutyánk,aki nagyon támadó,mivel olyan környéken élünk ahol sok cigány hergelte a kapun keresztül ezért egyből rájuk támad,de 1 éve elkezdte kicsinálni a kerítést kb mindenhol,bárhogy próbáljuk becsinálni kicsinálja és megy a kertbe,átmegy más kutyákhoz és az ottani emberekre támad,emiatt gondoltuk megkötjük,de eléggé rosszul viselte(ugrált vonyított nem volt sosem megkötve).De tegnap a szomszédaink feljelentéssel fenyegetőztek,ha nem zárjuk be a kutyánkat,ami sajnos jogos,mert a mi felelősségünk ha valakit megtámad.Emiatt úgy döntöttünk,hogy muszáj megkötnünk,amióta ez megvolt mozdulatlan,megállt egy helyben és maga elé néz néha leül,meg néha próbálja húzni a láncot hátha kiszabadul.Minket nem bánt,mert közeledtem hozzá és csóválta a farkát is meg engedte a simogatást is.Tudnátok valami tippet, hogy miket lehetne kezdeni ezzel? Sajnos muszáj megkötnünk,mert nem akarunk balhét a többi lakossal,mert mindig átjárt hozzájuk és megelégelték.

2020. máj. 9. 15:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Gondolom a megcsinaltatok a kerítést az drót kerítést jelent. Azt a szomszédom tacskoja is szetszedte....
2020. máj. 9. 16:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nincs jobb otletem: keressetek a kutyusnak egy szereto gazdit es ajandekozzatok oda.

Az olvasottak alapjan nektek egyaltalan nem valo kutya. Ha elszokik kikotni? Ha becsinaljatok kicsinalja? Napi fel ora jatek mert most raersz?

Es a kutyat mikor nevelitek? Mikor foglalkoztok vele eleget? Hogy es mennyire szeretitek? Boldog a kutyatok?

(csovalja a farkat es ugy varja, hogy foglalkozz vele ... meg igy is szeret, pedig biztosan nem boldog)

2020. máj. 9. 16:41
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Szerencsétlen kutya. Nem csoda hogy ilyen. Szép, hogy megmentettétek de a kutya tartás nem abból áll hogy kidobjuk a kertbe és néha enni adunk neki. Nem fogja lefárasztani magát, nem hörcsög.

Nevelni kell, foglalkozni vele, új ingerekkel megismertetni. Elvinni sétálni (bár a környék miatt erdős túrákat javaslok) szocializálni más állatokkal emberekkel. Feladatokat adni neki, tanítani, foglalkozni kell vele.

Én lánc helyett inkább egy nagyobb elkerített területet csináltam volna neki ahol nem tudják hergelni de tud mozogni. Vagy futó láncot a kerítés mentén (kicsit távolabb tőle.)

2020. máj. 9. 17:27
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Tehát csak kifogások vannak, hogy miért ne foglalkozz vele úgy, ahogy igényelné. Gratulálok! Minek is nektek kutya? Hogy láncon tartsátok és elhanyagoljátok? Csak hogy legyen egy mozgó kertidíszetek?
2020. máj. 9. 18:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Két lehetőséged van:

1: elajándékozod egy jó gazdának

2: elkezdesz éremben foglalkozni vele: kutyaiskola (heti minimum 1-szer), minden nap minimum egy séta (legalább egy órás, póráz nélküli rohangálás), kertben minimum még egy óra agyi fárasztás és játék.

Ezek a lehetőségek. Válassz!

2020. máj. 9. 18:48
 16/16 anonim ***** válasza:

A kutyad amugy nem idos kutya. Es soha nem keso elkezdeni nevelni. Ha van benned elszantsag akkor nincsenek kerdesek es kifogasok.

Az h van elotte mindig viz es mindig kap kajat baromi kevés. A kutyaval foglalkozni kell.

En pl minden nap beszelek veluk. Ha keveset voltam itthon hat beengedtem oket hogy együtt legyunk. Itt ha nyitva a kapu se mennek ki. Egyszer az egyik kiesetr a farakas felett a keritesen tulra. Egesz nap a kapuban ult es varta h hazaerjek. Ez egy sokat bantott kutya,menhelyrol fogadtam be. Ujra kellett szocializalni stb. Az h milyen a kutyad, tukrot tart eled minden esetben. Faradtsagot es idot igenyel, mig a kutya a tekintetedbol erti mit szeretnel. De cserebe kiegyensulyozott, normalis kutyad lesz, akit nem kell folyton egrecirozni es nem kell folyton parancsolgatni neki,mert tisztaban lesz az egyutteles felteteleivel. Olykor rosszalkodnak, de nem gonoszsagbol. A kotodesuk pedig nagyon oszinte es szivet melengeto.

A kutya nem szokik ha nincs miert. Egy meter husz centis keritesem van. A nemejuhasz siman atlepne. De nem teszi. Ok se tokeletesek. De szepen setal, tudja hogy mit lehet es mit nem. Max leszidom olet ha rosszat csinalnak, verni feleslegesert ebbol is ertenek. Ha cicat fogadtam be is elfogadtak, nem tamadnak es nem tepik a keritest szet. A drotkeritest sem.

Mindig legyel kiegyensulyozott mikor vele vagy es egyertelmu. A kityanak fontos hogy kovethessen egy falkavezert. A tiednek most nincs. Legy melto a feladathoz. Nezz cezar melan videokat ha mashogy nem megy. Sok kérdésre valaszt is talalsz bennuk. Sok sikert kivanok!

2020. máj. 10. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!