Hogy szoktassam le a kutyát az autó támadásáról?
új hobbit talált, eddig nem csinálta, én is meglepődtem... ment mellettünk autó és ugrott volna neki és ugatott, támadta...
természetesen egyből rászóltam, tiltottam, le is nyugodott, de a következő kocsinál újra elkezdte :D
tiltás: Rántok egy határozottat a pórázon, és szólok, NEM! ("nem" szót tanulta meg tiltószóként)
ez így jó? vagy mit tegyek? mi baja ?félt engem vagy ő fél?
Teljes figyelem és amikor jön az autó, már időben elfordítani az autótól háttal, közben mehet a NEM !
Ne várd meg, hogy ugathasson.
A letiltásnak olyannak kell lennie, amit elfogad. Ami mellett a következő alkalommal nem fogja ezt csinálni. És ha nem teszi akkor, amikor elmegy egy kocsi, azt jutalmazd nagyon.
Ezt most állítsd le! Ne 1-2 nap múlva!
Az ilyenekbe teljesen bele tudnak őrülni a kutyák, nagyon hamar rögzül és évekig tarthat a leszoktatása! Amellett, hogy ez egy közveszélyes, életveszélyes viselkedés!
És gondolkozz el a tartásán. Ilyen viselkedés akkor alakul ki, ha a kutya energiái, ösztönei nincsenek lekötve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!