Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha örökbe fogadok egy erősen...

Ha örökbe fogadok egy erősen fajtajellegű kutyát, fajtamentőktől, akkor nem fognak beszólogatni az emberek az utcán, hogy biztos szaporítótól vásároltam?

Figyelt kérdés
2020. máj. 8. 14:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12%
Kit érdekel, hogy honnan van? Nekem szapis kutyám van és imádom, leszarom ki mit gondol. Ez a szaporító téma is túl van gondolva. Állatkínzót nem támogatunk, de van rengeteg normális is, ahogy tenyésztők között is vannak szemétládák bőven. Azert mert ad törzskönyvet, még nem feltétlenül lesz jó ember.
2020. máj. 8. 14:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha bárki bármit kérdez és mond akkor mond azt hogy menhelyi és hogy nem rég mentett.

Tehát ha valaki megkérdezi milyen fajta a kutyus akkor mond azt hogy (legyen most mondjuk) labrador keverék és a menhelyről, gyepiről vagy mentéstől hoztad.

Ha valaki beszól hogy bántod mond azt hogy épp rehabilitáción van nálad.

Tehát a lényeg hogy legyél előzékeny, ha téged ez zavar hogy megkérdezhetnek ilyeneket mint amiket vártál próbáld kerülni az ilyen kérdéseket úgy hogy nem várod meg a kérdés többi részét hanem gyors elmondod miért hogyan és honnan van a kutyus.

2020. máj. 8. 14:44
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Segítettek...
2020. máj. 8. 14:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindkét kutyám befogadott. Az egyik jópár csúnya heggel. Néha rákérdeznek, de soha nem gyanusított engem senki. Mindig az a kérdés, hogy mi történt vele, honnan mentettem? Látják, hogy velem boldog.
2020. máj. 8. 15:11
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az átlag embert nem nagyon érdekli még a kutya ténye sem, észre sem veszi. Az állatbarátok max érdeklődnek, nekik elmondod a szitut, tudomásul veszik és mindenki megy a dolgára. Akivel gondod lehet azok a fotelállatvédők, előítéletes dögök akik a fába is belekötnek, de az ilyenek még a tenyésztős kutyág gazdáját is utálják. Nehéz lehet, de nem kell foglalkozni vele. A másik aki unatkozik, az lehet tesz majd megjegyzést a hátad mögött, azzal sem kell foglalkozni. Félnivalód nincs, a menhely simán bebizonyítja, hogy a kutya olyan állapotban lett örökbefogadva, ha nálad soványodna le pl akkor vissza is vennék.

Tapasztalatom nincs sajnos. De bent vagyok egy 25 000 fős bulldog csoportban, ott is van temérdek mentett kutya, mégsem gondolják az emberek hogy szaporítóról van szó vagy ilyesmi, csak mert a kutyának lógnak a cickóji vagy ilyesmi. Vannak akik érdeklődnek, mi történt vele, honnan van, de szitkozódás vagy átkozódás nincs.

Amit tudatosítanod kell, hogy nincs félni valód, sőt légy büszke magadra, mert hidd el, szerintem nem sok ilyen "ugató kutya" fogadna be egy háromlábú, csonka, vagy sebekkel borított kutyát.

2020. máj. 8. 15:13
 16/18 anonim ***** válasza:
14%

Rakos lett az elozo kutyam. Vittuk orvosokhoz,ossze vissza vizsgalgattak,nem gyogyitottak. Nagyon rosszul nezett ki az utolso ket evben,csontsovanyra fogyort haala elott. Gyonoridegem volt vele barhova menni,mert lepten nyomon mondogattak,h eheztetem,szemet vagyok stb.

Szerintem nezz ki inkabb egy szep egeszseges kutyat,h ne legyen pokol az eleted.

Most egy nagydarab torzskonyves kutyat vettem,akit dicsernek. Illetve a tenyeszto mindig segit,ha baj van.

2020. máj. 8. 16:03
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, a való életben nem ilyen sok a szemellenzős idióta, mint itt. Itt mindenkinek champion szülőktől származó, tökéletesen nevelt kutyája. :D valóságban az emberek 10%-ának jó ha törzskönyves kutyája van
2020. máj. 8. 16:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Fajtamentéstől van kutyám, már volt, aki fajtatisztának hitte, pedig feleakkora, mint a standard. 😁

Eddig csak egy nagyképű törzskönyves kutyásba futottam bele, aki lenézte a mentett kutyákat, a többiek esetleg tartózkodók, de ha látják, hogy a kutya kiegyensúlyozott, jól nevelt, ők sem néznek ki, a legtöbben teljesen normálisan állnak hozzá, akár mentett akár törzskönyves kutyájuk van, senki nem szól le senkit. Ehhez mondjuk talán az is hozzájárul, hogy errefelé van az egyik legismertebb menhely, és sokaknak van mentett kutyája, szóval ez az itt lakóknak teljesen természetes.

2020. máj. 8. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!