Van olyan kutyafajta, amit inkább kint kell tartani és kevesebb foglalkozást igényel?
Sokszor lenne beengedve, de mikor nem volnék otthon, kint kéne maradnia.
Illetve rendesen foglalkoznék vele, de 3 műszak mellett ez nem olyan egyszerű.
Minden kutyával kell foglalkozni, mit jelent neked az, hogy kevesebb foglalkozás?
Amúgy például a komondor kifejezetten kinti kutya, és területőrzésre sem utolsó.
Kertitörpe, van kutya formájú is.
3 műszak mellett szerintem ne vállalj be kutyát, se időd se energiád nem lesz rá. Ő meg unatkozni fog, rombolni és szökni, még több gondod okozva.
Azért az egy elég szűk réteg (leszámítva a jelen időszakot, amikor többen otthon maradhatnak).
Nekem mentettem van, nem örökmozgó, de aktív és agyi fárasztást is igényel, de dolgozni járok teljes munkaidőben, mégis kiegyensúlyozott kutya.
Szerintem gondold át, mit tudsz biztosítani a kutyának, mit szeretnél vele csinálni, mi az, amit szívesen csinálnál. Én például olyan kutyát akartam, akivel lehet kirándulni, kocogni, nem kell ölbe venni 1-2km után, de nem lefáraszthatatlan, jól érzi magát lakásban is, tudok mellette dolgozni járni, elbírom, ha emelgetni kell, felnőtt legyen (pont azért, mert dolgozom), de nem idős, és alkalmas legyen első kutyás gazdinak. Így mindenképp a mentés került előtérbe, és jó választásnak bizonyult.
Valami hasonlót kell neked is átgondolni, és így keresni kutyát. A mentetteket amúgy ajánlom, nagyon ígéretes kutyák vannak köztük, de nem szabad hasraütésre választani, magadhoz venni a legesélytelenebbet meggondolatlanul, amibe aztán beletörhet a bicskád.
Pásztor kutyák, puli, Hasky pl. De azért foglalkozást igényelnek! Egy egy nap kimaradt nem olyan probléma, de minél többet foglalkozol vele annál jobb. Viszont pl a Kaukázusihoz kemény kéz kell!
Német juhász is jó pl, de vele tényleg sokat kell foglalkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!