A kutyám egyre agresszívabb velem mit tegyek?
Törd meg!
Érzi, hogy nem vagy elég kemény, és most ő akar lenni a falkavezér.
Valoszinu rangsorban sajat magat eled helyezi.
Esetleg a csaladban mas, akit falkavezerkent tisztel van? (Akinek a szavara egybol megy, stb.)
A tekintelyed kell visszallitani vagy inkabb felallitani.
Ha vegre vege ennek a jarvanyos idoszaknak, akkor azonnal menj vele kutyaiskolaba. Csak te csak egyedul. Biztos nyaron is lesznek tanfolymaok. Igaz heti egy alkalom szokott lenni, de majd minden nap gyakoroljatok.
Ezentul csak te adj neki enni, mas senki.
Engedelmessegi gyakorlatoknak olvass utana es gyakorolj vele. Gazdat es senkit nem haraphat meg egy csaladi kutya. Errol nagyon gyorsan le kell szoktatnod. Neten guglizz kicsit (van kutyatrener is erre de az draga).
Nalunk a kutya el volt hanyagolva es nagyon egy emberes volt. Az apan kivul barkit haklamos volt megharapni. Vegul meguntam es ha ram is morogni kezdett addig utasitottam vissza a helyere amig vissza nem ment. Es sokaig nem engedtem onnan eljonni (egy doboz volt a helye tehat nem zartam be). Lassankent rajott velem sem lehet szorakozni. De ettol meg sunyi kutya maradt.
A tied meg fiatal...tudod nevelni. Ugyes legy.
Nyilván a neveléssel jár hogy néha amikor rosszalkodik kap 1-2fülest...le ordibálod.
Nem azt mondom hogy verd meg. De ha nagyon rossz akkor ordibáld le, és kapjon egy tockost.
Én is a vizslámat így nevelem és örökké odabújik hozzám simogatásért.
Így azt hiszi a kutyád hogy ő fog irányítani.. Ez olyan mint ha sétáltatod, ha nem rántod vissza a pórázt akkor megy össze vissza.
Ha következetes vagy vele, illetve korábban is az voltál nem kéne ezt csinálnia. Egy bordernek nagyon sok mozgás kell, szinte az egyik legaktívabb fajta, nem elég csupán fizikailag lefárasztanod, hanem mentálisan is szüksége van rá. Ezért szokták ajánlani a bordereseknek a különféle sportokat, legjobb, ha esetleg el tudnál vele járni tanulni a terelést.
Ha mégis lefárasztod mentálisan és fizikálisan is, akkor szóbakerülhet a kutyánál az ideggyengeség. Sajnos a borderek az utóbbi években nagyon népszerűek lettek, emiatt még az okleveles tenyésztők sem feltétlenül tudják garantálni, hogy megfelelő idegrendszerrel lesz felruházva a kutya (ez főleg azért történt így, mert egy munkavonalú border nem igen tartható családi kedvencként, kivéve, ha a családtagok tényleg aktív életet élnek a kutyával, így kialakult a tényeszetekben egy olyan vonal, ami inkább a küllemre, és a hobbikutyákra ment rá, itt pedig nem feltétlenül mindig a legjobb egyedek vannak párosítva). Annak idején én is bordert akartam, elmentünk még külföldi tenyészetekbe is, és az ott lévő kutyák nemhogy a birkától, más állattól is féltek, egyáltalán nem voltam stabilak, ezért lett végül belga juhászom (Groenendael).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!