Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyatápot vegyek?

Milyen kutyatápot vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 2 hónapos mudi keverék kiskutyát hozunk el hétvégén menhelyről. Szeretnék neki jó tápot adni, de mivel egyetemista vagyok még, így az ár is egy fontos szempont, túl drága tápot nem engedhetek meg magamnak. A tesco-s, lidl-s tapoknal szeretnék jobbat venni, de a prémium márkák sajnos kiesnek nálunk. Illetve nem tudom, hogy ennyi idős kutyának junior és azon belül small vagy medium, vagy milyen tápot kell egyáltalán néznem. Előre is köszönöm a segítséget!

2020. máj. 5. 14:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19%
De igazából a Brit Prémium is egy olyan táp ami leginkább átmenetileg jó, ha anyagi megszorulás van... Még a Brit Care sem a legjobb.
2020. máj. 5. 15:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó tanács az állatorvosomtól, ha olcsó táppal etetsz, nem jársz jobban, hiszen olyan rossz minőségű, egyáltalán nem laktatja el a kutyát, többet eszik belőle, így többször kell venni. Húst, fehérjét nem láttak ezek a tápok, leginkább csak színezék, tartósítószer és állati hulladék. Te se halnál éhen, ha csak zsíros kenyéren élnél, de azért jó se lenne, igaz?

Ezeknél a rossz tápoknál (mint pl a lidl bellosan 200ft/kiló) még a házikoszt is jobb, igen!

+1 a Joserára

2020. máj. 5. 16:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azt olvastam, hogy a táp minőségét az is meghatározza, hogy mennyit kell a kutyának adni belőle, szóval az ajánlott kisebb adag elvileg jobb. Nem tudom, első kutyás vagyok, tapasztaltabbak megerősíthetik vagy megcáfolhatják ezt, de én már ezt is szoktam nézni.

Interneten webáruházakban olcsóbban ki lehet fogni, illetve ha elfogy szavatossági időn belül, érdemes nagyobb kiszerelést venni, mert olcsóbb a kilónkénti ár a nagyobb csomagoknál, és ritkábban kell venni. Ha a nagy kiszerelés nem fogy el, tönkremegy, sok, akkor a kisebb csomagoknál kell maradni. Ezt majd kitapasztalod.

Viszont azt is figyelembe kell venned, hogy neki egyedileg kell-e valami speciális dologra figyelni (ezt nem mindig tudják a menhelyek), mert van olyan kutya, amelyik remekül elvan tápon, más kutya meg semmilyen tápot nem ehet, és csak barf etetéssel van jól.

Nem ajánlanék konkrétat, mert mindenkinek más vált be, és nem egy kategória egy mentett keverék meg egy díjnyertes törzskönyves. Mint ahogy mi emberek sem vagyunk egyformák. Apám bármit megeszik, nekem érzékenyebb a gyomrom, és akkor még ott vannak az ételallergiások, akiknek még nehezebb. Ez kutyáknál is eltér. Lehet, hogy egy utcai mixnek vasból van a gyomra és bármit jól emészt, egy túlszaporított egyed meg mindenre érzékeny.

Nézz szét webáruházaknál. Okosgazdi, Petissimo, Zooplus, Kutyakajás, Jozsapet, Petnet, abc-zoo, esetleg a Barfshop (ha szükség lenne rá). Ha találsz szimpatikus tápot, az Árukeresőn esetleg még tudsz szűrni webáruházra. Illetve érdemes még nézni a vásárlási limitet, a szállítási költséget, és szállítási módot (futár, csomagpont, csomagautomata, személyes bolti átvétel...).

2020. máj. 5. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:
Brit Premiun Medium Breed Junior
2020. máj. 5. 18:10
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor mi megvoltunk szorulva, a decathlonban kapható Solognac tápot vettük, kilója 750:

[link]

Egyáltalán nem rossz táp, sőt.

2020. máj. 6. 12:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Ha esetleg még megnezi valaki a kerdest, Brit Premiumot vettem Junior M fajtat belőle. Most egy kilot, hogy megkostolja a kutyus, es ha izlik neki, akkor ennel maradunk szerintem, nagy kiszerelesben kijon 700 valahany forintra kiloja, ami még belefer.
2020. máj. 8. 14:13
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szupi! Boldog kutyázást :)
2020. máj. 8. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.