Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel tudnám leállítani a kutyám?

Mivel tudnám leállítani a kutyám?

Figyelt kérdés

Egy kb 1 éves már ivartalanított kutyáról van szó. Társasházban élünk, így naponta többször kell le-föl mennünk a 3.emeletről. Viszont a lépcsőházban iszonyat módon ugat mindenkit, csak azokat nem, akikkel többet találkozott már itt-ott. Nem tudom miért csinálja, mert az utcán nem ugat meg senkit az itt lakók közül. Teljesen megőrül már ha meghallja akár a lift hangját is. Teljesen érthetetlen számomra, hogy ezt miért csinálja, mert nem egyedüli kutya, a másik egy hangot sem ad ki, azt gondoltam, hogy követi majd a példáját, de semmi.

A másik probléma, hogy az utcán a kutyákat megugatja, de csak azokat, akik kb 10 méteren belül jönnek, ez is változó, mert ezt sem mindegyik kutyával csinálja, akik messze vannak azokra egy hangja sincs, azt is csinálta még kiskorában, de arról leszoktattam, erről viszont az istenért se tudom, pedig már mindennel próbálkoztam. Azt hozzá kell tenni, hogy nem agresszív, mert ha megugatja a másik kutyát de az ígyis odajön, akkor megy a játék ezerrel.

Kutyasuliba természetesen ment volna, viszont a helyzetet tekintve nem mehetünk. Viszont addig is kikéne találni valami megoldást....

Azzal tisztában van, hogy én vagyok a főnök stb, de néha úgy érzem, mintha engem akarna védeni.

Esetleg átesett vakaki ilyenen a kutyájával?

Valakinek nincs tippje, hogy mit csinálhatnék vagy hogy ő miért csinálja ezt?

2020. ápr. 29. 09:49
1 2
 1/11 anonim válasza:
0%

Egyszerű miért, azért mer unatkotik és ha kiviszed akkor gondolom izgatott és ezzel éli ki magát. Ha nagyobb lesz abba hagyja (talán)

Addig is viseld el. De ne aggódj érte ez szerintem termeszetes

2020. ápr. 29. 09:59
 2/11 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem unatkozik, egész nap foglalkozva van velük!

Nem szeretném addig is eltűrni, mert egyáltalán nem természetes és szóvá tették páran, hogy vigyem vissza a kutyát a menhelyre. Természetesen nem fogom, de addig sem szeretnék további konfliktusba kerülni!

2020. ápr. 29. 10:15
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Lehet hogy fél. Nekem nem menhelyi kutyám van, valamiért mégis fél más kutyáktól (talán azért mert kölyök korábban meghajtotta pár kan) Tehát nem tapasztalható szemmel látható ijedség, de ugat és esetenként morog, de utána ha a másik kutya nem ijed el, akkor veszetten tud játszani, tehát nálunk sem támadni akar. Embereknél azokat ugatja akikkel megállunk beszélni, erre azért szokhatott rá mert hülye apám mindig ugatásra pujgatta. Kutyáknál nagyjából leszoktattam az ugatásról és ugrálásról, de látom hogy nem értek hozzá és nem teljesen úgy alakul a dolog mint terveztem, de nem akartam ráhagyni a dolgot. Sajnos nekünk sincs lehetőségünk trénerre most. Én úgy zökkentettem ki, hogy grabancánál fogva lenyomtam és tartottam míg ellenkezett. Nem egy jó módszer, de hidd el előtte mindent próbáltam. Minden esetre ne add fel, és ne hidd el hogy ez így normális és kinövi, az enyém 4 éves és 10 hós kora óta csinálja.
2020. ápr. 29. 11:20
 4/11 A kérdező kommentje:

Ő is menhelyi, a gyerekeket nem szereti. Múltkor meg hazáig követett minket cukkolva egy gyerek, azóta mègrosszabb.

Sőt már az utcán is megtámadott minket éjjel egy férfi, akkor kezdte ezt a viselkedését.

De tudom nevelni, minden mást tökéletesen csinál, a lépcsőház és esetenként más kutya a probléma. Tippeket kértem, nem kioktatást!

Írtam is a kérdésbe, hogy ugyanazokkal a ,,gyakorlatokkal" nem értem el nála semmi változást.

2020. ápr. 29. 12:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó bejegyzést az utolsó válaszolónak írtam, aki már törölte a válaszát, bocsi :)
2020. ápr. 29. 12:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mentett kutya, így érthető, hogy van némi plusz meló a szocializációval. Nekem is mentettem van. Én kajával (sajt, sonka, virsli, ilyenek, nem bolti gyártott jutalomfalat meg száraz táp) jól tudom motiválni, és elterelni a figyelmét, így a viselkedését is jól lehet formálni. Az én kutyám a kerékpárosokra, rollerezőkre, gördeszkázókra, görkorisokra reagált hasonlóan, ez sokat enyhült, viszem ingerközelbe, rászólok, lefogom, ha vetődne utánuk, és kapja a falatot, ha úgy viselkedik, ahogy szeretném.
2020. ápr. 29. 12:25
 7/11 anonim ***** válasza:
Azért, mert fél a szűk lépcsőházban, vagy a liftben, félelmükben is ugatnak.
2020. ápr. 30. 09:47
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

Lehet csak védi a területét és téged, a falkát az idegenekkel szemben, főleg, hogy voltak rossz élményeitek. Mentett, extra hálás, fél hogy elveszít. Szerintem ha megtanítod arra hogy csak akkor lépjen fel ilyen "támadó" jelleggel amikor kiadod a parancsot segíthet ebben, így ő is tudná hogy nincs rá szükség, de ha meg mégis akkor azt te fogod neki jelezni.

Azért nem gondolom, hogy kizárólag a lépcsőház és a zárt szűk tér okozza ezt, mert azt írtad hogy kutyákat vagy lakókat ugat ott. Vagy akkor is ugat ha üres a lépcsőház?

2020. jún. 10. 03:48
 9/11 A kérdező kommentje:
#8 akkor nem ugat ha üres, viszont, ha meghallja már csak azt, hogy jön egy ember vagy csukódik a kapu teljesen felhergeli magát. Olyankor szinte semmi nem érdekli, teljesen kizár mindent. Ahogy a ház közelébe érünk egy teljesen más kutya lesz kb, utcán is oda-oda vakkant emberekre, kutyákra akiket nem szeret pl. De ott nem vészes, mert kevés ilyen van, viszont ahogy érzi, hogy megyünk hazafelé, teljesen meghülyül. Azt nem mondanám, hogy rossz emléke van a házról, mert semmi rossz vagy kellemetlen nem történt vele, mindenki simogatta, szeretgette, amikor kicsi volt. Emellett persze vannak olyanok is, akiket nem ugat meg, de abból az emberből nagyon kevés van sajnos. De ha ugyanazokkal az emberekkel találkozik az utcán, messzebb vagy közelebb a házhoz, akkor rájuk se néz.
2020. jún. 10. 10:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Sorra nyílnak a kutyaiskolák. Keress egy neked megfelelőt minél előbb.
2020. jún. 10. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!