Milyen tapasztalataitok vannak a Samoyed és az Újfullandi kutyákkal? Pozitív és Negatív ok egyaránt érdekelnek.
Én ezek közül az újFOUNDlandit választanám, de azt azért tudni kell róla, hogy a szőr karbantartása egy horror az átlagos szőrű kutyákhoz képest. Egész évben rendszeres fésülést igényel, nem szabad hagyni, hogy összecsomósodjon, tavasszal a vedlésnél különösen oda kell figyelni és napi szinten zsákszámra szedni belőle a levedlett aljszőrzetet, különben csúnya lesz, büdös és beteg lesz a bőre. Mivel vizi kutya, biztosítani kell számára a rendszeres úszási lehetőséget.
Samoyedeket is ismerek, de nekem ők nem szimpatikusak.
Nekünk is újfundlandink volt. A mai napig visszasírom, pedig 32 éves vagyok...
Nyugodt, szelíd, jámbor, szófogadó, értelmes kutya. Nem egy ugatós fajta. Imádtuk!
Negatívum annyi, hogy mint minden nagytestű kutya (bernáthegyi, bernipásztor, újfundlandi) hajlamos a csípődiszpláziára. A mienk 10évesen ment el:( Előtte nagyon beteg volt már pár éve, a fent említett betegség miatt. A végén már menni, lábraállni alig tudott.
Olyan hely nem való neki, ahol sok a lépcső, emelkedő. Ja, és igazi kinti kutya:) A havat imádják.
És vízimentő kutya, de a miénk félt a vízbe belemenni:(
utolsó vagyok...
Na igen a szőr. Mi hetente fésültük. A szőre, bőre sosem volt problémás, úgy értem nem volt büdös, koszos, beteg.
Még valami, ember és gyerekszerető. Nagy, de nem bánt senkit.
Samojed ezzel szemben röhögve megéri a 14-16 évet. A szőre nem problémás, vedléskor jól ki kell fésülni, egyébként öntisztuló.
A szánhúzók közül a legkönnyebben tanítható, talán azért, mert pásztorkutyának is használták.
Szeret ugatni, de ez nevelés kérdése is, leszoktatható.
Ha jó helyről veszed, kevés az esélye az örökletes betegségeknek.
Nekünk Újfullandink van :D és csak pozitívat tudok elmondani róla. egyszerűen szeretetre méltó.
a miénk nem szereti annyira a vizet.
a havat viszont imádja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!