Lehet vele futni menni?
Első vagyok, bocsesz, a kérdésre nem válaszoltam.
Az, hogy futhatsz e vele nagyban függ a testfelépítésétől is. Írtad, hogy keverék, na most ez sok mindent jelenthet :D Én egy törpe pincserrel nem próbálnék futni, de ha esetleg ezen kívül valami pörgősebb fajta van még benne, aminek nem ártasz a futással és bírja fizikailag, akkor semmi gond.
Én is kutyával futok :) Ha 15-20 kilométeres sétát bír, akkor a futást is bírni fogja. Nem írtad hány kilogramm, milyen testfelépítésű, azért egy törpe pincser nem feltétlenül biztos, hogy bírná a hosszabb futást, de egy keverék szerintem simán. Ismerősöm például tacsival fut akár 15-20 kilométereket is. Milyen idővel futsz? Én kezdésnek elvinném egy 3-4 kilométerre olyan 6-6.30-as percekkel. Azért itt már láthatod, hogy mennyire bírja, szerintem neki inkább azzal lehet baja, hogyha gyorsan futsz, hiszen kicsi kutya, kicsi lábakkal. Még kezdésnek annyit írnék, hogy mindenféleképpen hámban vidd, illetve pórázon (hacsak nem 100%-osan minden helyzetben behívható, mert ez csak jó indulattal is 100-ból egy kutyára igaz). Ha esetleg húz is, beruházhatsz egy futóövre, rugalmas szárra és futóhámra :)
Facebookon van egy kutyával futunk csoport, ide is érdemes jelentkezni :)
Ezek után a séta után mindig van 2x10perc tanulás illetve közben is előveszem az ismert trükköket. Itthon 5 percre lefekszik de utána készen áll még egy körre mert megy az ajtóhoz. Régen jártunk biciklizni és azt imádta és el is fáradt viszont akkor még 3 éves volt kb ezért nem tudom hogy érdemes lenne e újra megpróbálni mert azóta eltelt egy kis idő...
Köszi a választ😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!