Ivartalanítás, melyik a jobb?
Első kan kutyám ivartalanítás előtt áll. Két utat látok: vagy csak a golyóit veszik ki, vagy levágják a zacskót is. Állatorvosok oldalait olvasva, van ahol csak az egyik módszerrel dolgoznak. Melyik a jobb út? Én affelé hajlanék, hogy csak a golyóit vegyék ki. Olvastam hogy később a kanok is szukának gondolhatják majd a tesztoszteron hiánya miatt, ezért gondolom ha a tacsija legalább megmarad, elkerülhetjük a kellemetlenségeket.
Tényleg első kan kutyám, nincs ezzel tapasztalatom, csak a legjobb utat szeretném neki választani.
(Ha valami hülyeséget írtam, csak javítsatok ki.)
Hát a zacsi az nemigen fog neked tesztoszteront termelni...
Mi levetettük a zacsit is a vizslánknál, ismerősnek történt, hogy a kutya herezacskója a műtét után beödémásodott, s bár ez ritkán fordul elő, mivel pont akkor történt, friss volt a benyomás.
Illetve nekem jobban tetszik, ha nincs meghagyva, de ez teljesen szubjektív dolog.
Amúgy, ha meghagyod, akkor is egy idő után összehúzódik, és nagyon kevéssé látszik.
Nekünk az orvos azt mondta, hogy teljesen mindegy, egyiknek sincs a másikhoz viszonyítva különösebb előnye vagy hátránya, úgy fogja megcsinálni, ahogy mi akarjuk.
8 hónapos volt egyébként a kutya, nem volt semmi komplikáció se akkor, se utána.
Nem maradhat a zacsko csak akkor ha mugolyot tesznek bele, kulonben megtellhet a zacsi mindenfele folyadekkal es ugy nezne ki a kutyad mint ha togye lenne.
Kistermetu kutyanal talan nem bantjak a zacsit, de nagyobbaknal mindenkeppen.
Kistestű kutyám van. :)
Köszi az eddigi válaszokat!
Mind a kettő jó. A zacsimeghagyós kevésbé rizikós sebészetileg. Gyorsabb, kisebb vágás, kevesebb a fertőzésveszély.
A zacsi egyébként egy idő után visszahúzódik és eltűnik, szóval nem fog ott lógni a kutya egész életében, mint az üres tejeszacskó. :)
Az egyik kutyámnak így csinálták, a másiknak a zacsilevágással együtt. Egyik sem látszódik már, nem lehet megkülönböztetni. Ja, és óriás testű kutyákról van szó.
Labradorom van. A zacsimeghagyós megoldást valasztottuk.
Ilyenkor a műtét után mindenkeppen feltelik folyadékkal a zacskó, nekünk az orvos úgy mag,arazta, higy nem maradhat üreg a szervezetben, ezért az savóval feltelik. Ez kb 1 hét volt mire teljesen leapadt, a zacsi viszont kb 2 hónap alatt húzódott vissza teljesen, most olyan mintha meg sem lenne. Mi azért valasztottuk ezt, mert ha a zacsit is leveszik akkor sokkal nagyobb a seb, sokkal jobban húzódik a bőr, kellemetlenebb a kutyanak, később gyógyul és a műtét is hosszabb. Bár nemhiszem, hogy sokkal rosszabb lett volna de nekünk ez volt szimpatikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!