Aszimmetrikus fülek kölyökkutyánál?
Sziasztok. Van egy januárban született fajtatiszta mopsz kan kutyánk. Eddig relaxált állapotban mindkét füle előre lelógó, háromszög alakú volt (a mellékelt linkekből a fatörzsös kép, elnézést, nem tudom, miért forgatja el az oldal). Pár napja viszont aszimmetrikus lett a kettő.
A másik linken látszik, hogy a jobb már nem lóg le teljesen háromszög alakban, kicsit mindig látszik a füle belseje. A másik is szokott így állni, mikor kicsit felhúzza őket, mert figyel például. Olyankor mind a kettő olyan pózban van, mint a parkettás képen a jobb.
Ez jelenthet gondot? Lehet, hogy eltört a porc, vagy hogy valami van a jobboldalival? Nincs semmi tünete a fülének, nem látszik, hogy irritálná bármilyen módon, nincsenek gyulladásos jelei sem.
Vagy lehet, hogy ez csak ideiglenes? Lehet, hogy elmúlik, vagy idővel a bal is ilyen lesz?
Kérdezd a tenyésztőt.
Ha fajta tiszta gondolom akkor van egy kennel ahol megtudod kérdezni hogy normális vagy sem.
Linkeket meg nem küldtél.
Belenéztem többször, nem láttam benne semmit. A tenyésztő írta, hogy a fogzás miatt van. Erről olvastam. Meg hogy ragasztani kéne-erről is, de nem tudom, mit gondoljak róla.
Jövőhéten megint oltás, majd mondom a doktornak is.
Igen, fogzásban van a kutyád.
Mit adsz neki enni?
Ugye nem kap plusz kálciumot?
Egyébként a lebicsakló fület akkor szokták ragasztani lefelé, ha hibás fülállás várható a kutyánál.
Abban a tápban benne van minden, amire egy növésben lévő kölyöknek szüksége van. A kálcium-foszfor is megfelelő arányban.
A mellső lábai is rendben vannak.
Minek még plusz kálcium?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!