Ebből mennyire lehet baj?
Figyelt kérdés
Van n egy hat hónapos mudi kölyköm, illetve anyumnak van egy 8 éves yorkie kutyája. Az a lényeg, hogy a yorkie sokszor belecsíp a mudiba, és persze nem a mudi miatt aggódom, hiszen az újonnan vett elektromos kutyanyíró elcsorbult a szőrében, így nem tud az öreg sem nagyon kar tenni benne. Hanem a yorkie miatt. Mert a kicsi sem olyan, hogy hagyja magát. Így hát visszacsíp. Lehet, hogy ebből valami baj lesz? Sose csíp bele nagyon, max. a fülébe vagy a farkába. És a kicsi amúgy simán eltűri az öreget, az öreg viszont van hogy elveszi a kicsi kajáját és nem adja vissza. Ilyenkor persze közbe is lépünk. Már egy jó ideje dolgozunk rajta, és már egyre jobban haladunk. Csak rá szerettem volna kérdezni, hogy ebből baj e lehet.2020. ápr. 15. 04:44
1/5 anonim válasza:
Amíg dominancia harc és nincs benne agresszió, addig hagyjátok, nekik kell maguk közt megoldani. Persze, ha úgy látjátok, hogy a csipkelődés komoly verekedésbe megy át, akkor közbe kell lépni.
Nekem is mudim van, most volt egy éves pár hónapja, és ugyan ezt csinálja a mi idősebb kutyánkkal. Nagyon majmok tudnak lenni, érzékeny de akaratos fajta és kitartó is, így nehéz lesz az öregnek is sakkban tartani, de ha tudod, hogyan kell kezelni, nem lesz baj.
2/5 A kérdező kommentje:
Nálunk ez fordítva van. Az idősebb szekálja a kicsit. De ebben szerintem az is szerepet játszik, hogy sose volt mellette kölyök kutya
2020. ápr. 15. 05:37
3/5 anonim válasza:
Az újonnan vett elektromos kutyanyírón kicsit elborzadtam. Ugye...ugye NEM akarsz egy mudit megnyírni?! UGYE NEM?!
Én nem hagynám ezt a viselkedést egyiknek sem. Rá kell szólni mind a kettőre, ha csipked.
4/5 anonim válasza:
Utolsó, én már tenyésztőt is láttam mudit nyírni, aztán amikor meg mertem kérdezni, hogy minek akkor leordított. Merthogy jaj szegény, a komoly sport miatt hülyét kell csinálni a kutyából, bojtos farokkal hogy ne legyen melege...
5/5 anonim válasza:
Dominancia harc ha nem fajul verekedésbe akkor le rendezik maguk közt. Közbe avatkozni csak akkor érdemes ha verekedéssé fajul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!