Otthon, lakásban, panelban kennelben lakik a kutyád?
Vagy csak valami kutya-ágya van?
Ilyen benti kennelre gondoltam, hogy zárható legyen ha mondjuk takarítok vagy ilyesmi.
Vagy ez fölösleges így?
Amíg kölyök volt, használtuk és még utánna is elő kellett venni pár hét erejéig(amíg fürödtem, mindig szétszedett valamit, így akkor kb napi fél órát volt bezárva).
Szerintem nagyon hasznos, megkönnyíti a szobatisztaságra szoktatást és meggátolja a rongálást, ezzel együtt azt is, hogy olyan dolgokat nyeljen le a kutya, amit nem kéne. Nyílván okosan kell alkalmazni, fokozatosan, következetesen hozzászoktatni és megfelelő méretűt(lehetőleg minél nagyobbat) kiválasztani.
Nálunk szobájuk van a kutyáknak. Ha elmegyünk otthonról, vagy nem lehetnek kint, mert pl főzök, akkor behajtok az ajtót, mondom, hogy pihi van és elvannak ott. Egyébként mászkálhatnak bármerre a lakásban, de néha be vannak csukva oda. Amikor az ő szobájukat takarítom, akkor meg ki vannak zárva onnan addig.
Egyébként is takarítás miatt fölösleges, mert gondolom azt is ki akarod takarítani, meg a környékét, a szőr mindenhol ott van, szóval 1xűbb, ha szobát cserélsz velük, amíg kitakarítasz.
A 4 hónaposom "kutyaovi" néven futó 3 részes ketrec részt raktam a falhoz.(kölcsönbe kaptam) Ebben volt éjszaka. Most már 2. hete van szabadon,nála is addig akartam amíg szobatiszta nem lesz.
kb 4-5 hete próbáltuk,hogy nem zárom be,hogy jelez-e ha kell valamit vagy tele pisili a lakást. Sajnos nem jelzett,én meg nem keltem fel,hogy kiment a szobámból. Mikor felébredtem magamtól addigra már pisi,kaki hegyek. 3 napig ez volt próbáltuk. Volt hogy beállítottam az ébresztőt 6 ra,de az sem segített. mondom jó akkor még éjszakára be lesz zárva. kb 2 hete próbáltam meg azt,hogy nem zárom be. Szépen kibírta,sőt elsőnek fél 7 kor,még bökdösött is. Szaladtam le vele. Most már mivel melóba járok és 7 kor kelek. Én felkelek ő még alszik :D Hétvégén meg fél 8-8 ig is simán alszik, akkor már kelteni szokott :D
Van még egy kutyám ő 9 éves.
Van mindkettőnek fekhelye az étkezőben, a 4 hónapos(közepes testű lesz)általában kint alszik,ő szokott ki. Hajnalban jön be a szőnyegemre.
9 évesem meg szőnyegemen vagy velem az ágyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!