Hogyan tudok osszeszoktatni ivartalanitott kant es egy ivartalanitott szukat?
Van egy szuka westienk aki iden lesz 10 eves. Egy golden retrieverrel nott fel akit 2018-ban el kellett altatunk mert mar 15 eves es beteg volg. Vele nagyon szepen viselkedett, semmi baj nem volt sose kettojukkel.
Februarban szerelmes lettem egy kozep azsiai jujasz jellegu kutyaba a helyi menhelyen, a kijarasi korlatozasig minden heten 3-4 alkalommal vittem setaltatni es nagyon megszerettem. Nyaron tudnam csak orokbefogadni koltozes miatt.
A problema viszont ott kezdodik, hogy a westie setalni se tud porazon, vegigugatja az utat, teljesen megbolondul valamint nem viselkedett jol utcaban boklaszo kutyakkal soha se. Amint meglatja a porazt teljesen megkergul. Az orokbefogadas elott viszont oda kell vinni a kutyat, hogy megismerkedjenek. Ilyen helyzetben, hogy tudnam megnevelni a westiet? Nagyon felek, hogy nem jonnenek ki es ezert nem tudnam orokbefogadni a masikat.
A menhelyes kutyus amugy 1 ev koruli, ivartalanitott es jo viszonya van mas kutyakkal. Setan soha nem szokott megugatni kutyakat.
#1 Koszonom a hasznos tanacsot. Bar okosabb nem lettem semmivel azt legalabb tudom, hogy meg mindig nem lehet itt kerdest feltenni anelkul, hogy valaki ne biralna el teged.
Nem az enyem a westie hanem a novereme. 9 eves voltam amikor vette ezert nyilvan nem en fogom betanitani ot, kutyaiskolaba vinni stb. A kutya viszont nalunk ragadt o pedig kikoltozott ezert mostmar az en “bajom” is, hogy hogyan oldom meg azt, hogy kijojjenek egymassal.
Húúú egy felnőtt közép ázsiait egy antiszoc kistestű kutya mellé, hát nem javaslom.
Ettől függetlenül persze vidd oda nézzétek meg,hogy a westie hogyan reagál.
De ha utcán őrjöng és támadna más kutyára akkor a Káj-t is fogja. Az meg egyet fog rajta és ki is nyírta.
Minden nagytestű tűr egy darabig,de ha nagyon bele kötnek azt nem szokták tűrni. Westiek tipikusan makacsak,dominánsak,erőszakosak. 6 westit ismerek ebből 4 agresszív más kutyákkal.
Szocializálni lehetne,de ahhoz kutyás közösségbe kéne vinned vagy kutyasuliba,de a vírus miatt nálunk a kutyafuttatók is levannak zárva pl.
Kiskutya melle nem idealis a nagytestu, mert akarva-akaratlan serules lesz a vege ... mar mint nincs kobe vesve, de nagy a valoszinusege.
Amugy nem kell oket osszeszoktatni ... ha normalisak a kutyak, akkor osszeszagolnak es ennyi. Ha akarmelyik kutya dilis, akkor meg minek osszeszoktatni?
Attol nem kell tartanod, hogy a nagyobbik nekimegy mert a pici hisztis, nem fogja zavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!