Keresek 20. 000ért vagy olcsóbban shi-tzu vagy yorki szukakölyköt, hol tudok szerezni?
Pont egy éve én is társat kerestem a szuka kutyámnak. Természetesen létezik álmaim kutyája, de egy évvel ezelőtt nem volt arra anyagi keretem, hogy meg is vegyem. Így hát elballagtam a menhelyre. Annyi volt a kritériumom, hogy kislány legyen, és ne akarja legyilkolni a macskát. Mivel ezeknek a feltételeknek nagyon sok kutya megfelelt, így az alapján választottam, hogy melyik van már bent régóta, melyik ami kicsit "csúnyácskább", tehát amelyiknek a legkisebb az esélye, hogy otthona legyen. Persze találtam. Egy cseppet sem bántam meg, egy igazán remek, hálás kutyám lett, és még a kinézete is mosolyt csal az arcomra.
Arra akarok tehát kilyukadni, hogyha szimplán a kutyádnak keresel társat, akkor szerintem felesleges ilyen kutyákat ennyiért keresgélned. A kutyádnak nem fog számítani az, hogy a leendő barátja fajtatiszta-e vagy sem.
Nem akarlak rábeszélni menhelyes kutyára, mert tudom,milyen az mikor az ember szerelmes egy fajtába, de ha ennyi pénzt szánnál rá, akkor szerintem érdemes fontolóra venni a menhely, esetleg a fajtamentés lehetőségét is.
13.16-osnál a pont.
Ha csak annyi kell h jól kijöjjön a tieddel és h te szerethesd, akkor ilyen "feltételekkel" bárhol találsz ingyen bármilyen méretű, szőrű, korú stb. keveréket.
Ha szeretsz egy fajtát akkor tiszteld már meg annyival h nem olyan helyről veszel kölyköt, ahol nem figyelnek oda a fajta értékeinek a megőrzésére, jobbátételére, minőségének javítására -> vagyis ne vegyél szaporítótól, ahol 20-40 ezer egy kölyök - azzal csak az ilyeneket támogatod -> és a fajta magyarországi állományának a romlását. Ha szereted a fajtát ezt nem teheted meg vele, annál többet érnek ők!
igen mi is gondolkoztnk már a keveréken (mert egyik ismerősünknek születtek) csak ők meg még drágábba kerülnének mint a fajtatiszták (mert bolhások,be kell oltani őket (1 oltásuk sincs pedig 10 hetesek, férgesek és még nem tom milyen bajuk van...=() azthiszem az egyik sérves is...
és őket szívesebben fogdnám be mint egy fajtatiszát vagy menhelyik kutyát mert tudom hova fognak kerülni, mi lesz a sorsuk...és az nem lesz jó =(
csak attól félek hogy van valami olyan betegsége ami átmehet a kutyámra és mindketten elpusztulhatnak...
és láttam yorkit 15-18.000ért oltás nélkül (de ez bűzlött)
szóval még nem tudom de ha valaki nagyon szívhez szóló válazt ír (pl.a 16.13as) az sokat segítene... =) kérlek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!