Miért van az hogy a kutyámmal amikor sétálok húzza a pórázt és nem érdekli magát hogy megfullad? Mit tegyek ellene?
Kedves Kérdező!
A megoldás: KUTYAISKOLA!
De ha ez nem megoldható akkor szoktatni kell....
Ha a póráz az egész séta alatt feszül, a kutya sosem fog rájönni mit várunk tőle.
Erre jók a fojtónyakörvek. Amikor a kutya előresiet vissza kell húzni (de nem rántani!)ekkor megfeszül a póráz a nyakörv pedig "fojt". Mikor a kutyát a megfelelő helyre húzta, láb mellé, engedje lazára a pórázat, a nyakörv meglazul, így a kutya rájön, neki is az a jobb ha láb mellett halad.
Vannak kifejezetten problémás kutyák, akiknél ez nem válik be. Ne legyünk agresszíve, mert megutálja a sétát, és esetleg mégjobban fog húzni. Ilyenekkel feltétlenül szakemberhez (kiképzőhöz) kell menni!
Én speciel a rántás híve vagyok, de egyébként egyetértek az előttem szólóval :)
Hogy miért csinálja ezt? Mozoghat eleget póráz nélkül is, kiélheti a mozgásigényét? Ha sosem engeded el, ne csodálkozz, ha mehetnékje van.
Isten ments hogy elengedd!!!
A szöges nyakörv pedig csak arra jó hogy a kutya nyakát védje a külső támadásoktól. Befelé fordítva meg kész állatkínzás. Próbáld csak ki magadon....
Ha idős és problémás, fordulj vele szakemberhez.
Kb. 3 hónap alatt (12 alkalom) bepótolható vele a kimaradt szocializáció, és lesz egy engedelmes kutyád. Ez szerintem minden pénzt megér.
olyan sokat nem sétálok, futok vele hogy elfojtsa az ereket.
egyébként meg szoktam állni vele pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!