Ha nem hatásos semmi a falkavezérségre, akkor mi a megoldás?
Mindig ügyelünk, hogy a kutya megy ki utoljára az ajtókon, a kajájába "beleeszünk", csak akkor kapja meg, ha előtte szépen ül, de mégis folyton "veszekszik " velünk, ha valami nem úgy van , ahogy akarja
pl: játéknál ha lerakja elém a labdát és nem nyúlok hozzá, akkor nagyon ugatni kezd.
sétánál persze se kép se hang, nem hallgat semmire
a házban azért jobban figyel, de általában akkor ha jutalomfalat van nálam, de kint az sem működik... ( ha kint van nálam a kedvence és farkas éhes is, csak 1 mpig figyel és hanem adom oda neki a kaját, akkor már menne is tovább
a pórázon húz, üget , semmi rántás, vagy másik irányba menés nem hatásos..... 1-2 hónapja ez megy
Tacskó, 9 hónapos
Az en kutyam egy 8 honapos terrier (tehat szinten egy makacs kamasz), mostanra ertem el azt, hogy folyamatosan engem figyel seta kozben is.
Azt javaslom hogy seta elott teljesen faraszd ki. Huzni fog meg mindig, de konnyebb lesz felhivnod magadra a figyelmet. Eloszor csak menj oda-vissza a hazatok elott, az utcatokban, hadd szokja meg. Ha radnez, klikk (ha klikkerezel), es jutalom. Ezt nagyon sokat gyakoroljatok. Ha eloremegy, leguggolsz, visszahivod, jutalom.
Egyszer olvastam egy olyat, hogy elvarni azt, hogyha a kutyad tud valamit a hazban/kertben, de te elvarod tole hogy tudja az utcan is ingergazdag kornyezetben, az olyan mintha te azt gondolod siman lefutod a maratont, csak mert el tudsz setalni a boltig es vissza. Ezt figyelembeveve legyenek elvarasaid fele!
Nem klikkerezek, de a jutalom se érdekli... a gyulai kolbi a kedvence, de ha meglátja és nem adom neki csak úgy, hanem parancsot mondok, már fordul is el és húzza a pórázt...
köszi a választ :)
11-es vagyok
Az en kutyam iszonyatosan valogatos. Ot se sok dolog erdekelte kint. Probald ki a kenomajast! Kenj az ujjadra valamennyit, azzal probald vezetni ot. (Ezt hasznalom en is, hogy bevesodjon neki a figyelem seta kozben. Latom hogy engem figyel, klikk, egy nyalasnyi kenomajas, es folytatjuk az utunkat. Klikkert azert tudom ajanlani, mivel ugy kepes vagy a pillanatnyi cselekvest jutalmazni.)
Ha ez nem jon be, akkor ott van a sult maj. Na azert minden kutya megveszik! Ezzel a ketto etellel szerintem siman ki tudod zokkenteni ot. Elso alkalommal amikor adtam neki majat veresre harapta erte az ujjamat. Ragtapasz ajanlott ehhez! ;)
De miért engeded ezt neki? Miért nem tiltod le az ugatásról és állítod le a pórázhúzásról?
Persze, hogy nem hallgat rád, ha végül ráhagyod! Persze, hogy húzza a pórázt, ha hagyod, hogy rángasson téged! Nem a kutyával van a baj, ő pont úgy viselkedik, ahogy te nevelted. Azzal van a baj, hogy nem tudsz követlezetes lenni, valamint alap ismeretek hiányoznak nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!