Minden kutyát megtámad (? )
Mi járunk a kutyusommal kutya iskolába, ahol van egy németjuhász kutyus, akivel ugyanez a probléma. De kezelhető. Nem kevés idő megtanulni a a rendet mivel már felnőtt de látszik a javulás.
Menj el te is kutya suliba, hátha segít
Miért vártál ezzel 4 évet?
Amúgy csak is kutyaiskola és szocializációs tréning,otthon kemény munka.
Mivel olyan kutyák közt kell ezt gyakorolni akik ha nekik durran a tiéd,nem támadnak vissza.
Idővel megszokja,megtanulja,hogy a többi kutya nem ellenség.
Nekem egy átörökölt kutyám van,7 évesen került végleg hozzám. Kistestű,minden kutyának ment volna neki már 20 méterre volt,de már őrjöngött.Mondták a suliban,hogy nagy csodát 7 éves kutyától ne várjak. Lehet némileg közömbösíteni,de nem lesz egyszerű.
Bele vágtam, kölyök csoportba mentünk alap engedelmességre,mivel ha oda kaffant egy kölyöknek az nem fog vissza támadni. Meg kellett szoknia,hogy kutyák közt kell lennie,dolgoznia. Szép és jó volt,de az ottani kutyákat 3. alkalomra teljesen megszokta. Ahogy idegen kutya jött a csopiba ment volna neki. Utcán se javult a helyzet. Végül a középfokot is leraktam vele.
Fojtó póráz és minden séta kőkemény nevelés,fegyelmezéssel telt. Mentünk kertes házas övezetbe gyakorolni. Persze hol jobb volt hol rosszabb. Néha volt javulás néha úgy éreztem semmit tanul. Kőkemény 1 év szigorítás,fegyelmezés eredménye az lett,hogy 2-3 méteres körzetbe eltudunk menni egy másik kutya mellett. De kutyás közösségbe nem vihető. Egy futtatóba neki állna támadni, rögtön zsákmány lenne belőle. Mivel 6 kgos nem élne túl.
Vettem mellé egy másik kutyát (eredetileg volt mellette másik kutya akivel felnőtt,de ő már nem él) 3 nap alatt a kölyköt teljesen elfogadta, együtt játszanak sokat.
Utcán hellyel közzel működik,hogy látja a kölyök ismerkedik más kutyákkal. Ő szigorúan láb mellett van ilyenkor.
Én elfogadtam így ahogy van, ennyit tudtam elérni,hogy 2-3 méteres körzetben nem akar támadni.
Most 9 éves. Úgy vagyok vele így marad. Kölyökkel járnék kutyaközösségbe,úgy volt az ovit is kezdjük,csak a vírus miatt ezek sztornók lettek. De majd pótoljuk.
Talán mivel a te kutyát fiatalabb több az esély a javulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!