Malinoís vagy a weimari vizsla mozog többet?
+1 az elsőnek
A mali kemény munkakutya, ha nem dolgoznál vele vagy nincs komoly kutyás tudásod, akkor felejtős. Fizikailag amúgy is kb. lefáraszthatatlan.
Mindkettő más foglalkozást igényel. Nekem malim van, baromi sokat kell fárasztani agyilag és mozgatni.
Eljárunk őrző védőzni (azaz a vírusig jártunk), de akadálypályákra a mai napig megyünk. Folyamatosan igényli az új feladatokat, amikkel próbára kell tenni a problémamegoldó képességét is.
Közben úgy kell neki új dolgokat megtanítani, hogy már mindent tud, ezért az én agyamat is meg kell dolgoztatni. :D
Reggelente megyünk futni, este meg hatalmas séta vagy megyünk bandázni vagy akadálypálya.
Plusz hétvégente szoktunk menni túrázni. A vírus előtt az Alpokban voltunk, az egésznapos túra után még bírt este futni, szóval kösd fel a gatyád, ha ilyesmi kutyát szeretnél.
Egyébként malit nem javaslok csak akkor, ha neked is baromi aktív életed van és nem kell átalakítani teljesen a kutya miatt.
Egyetértek az előttem szólókkal, egyik sem egy könnyű, kezdőknek való kutya.
Ha már mindenképp vizsla, akkor magyar, az egy fokkal lájtabb mint a weim. De leginkább egyik se kezdőknek.
Ez alatt mit értesz?
Milyen tapasztalataid vannak?
Mit tudsz nyújtani a kutyának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!