Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jo otlet elso kutyusnak Akita?

Jo otlet elso kutyusnak Akita?

Figyelt kérdés
Szeretnek egy kan Akitat venni. Szerintetek jo otlet elso kutyusnak? Nem tul vad? Konnyen kezelheto? Mi a velemenyetek az Akitarol?
2010. júl. 26. 10:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon vagyok kutyás, de az akita az a fajta amit én is elfogadnék. Viszont úgy tudom, első kutyásoknak nem ajánlják, egygazdás kutya, és erős egyéniség kell a neveléséhez.
2010. júl. 26. 10:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem ajánlanám első kutyának, nagyon makacs és önfejű (bár számomra ez a bája). Tapasztalt kezekben csodákat lehet tenni vele.

Persze személyiségfüggő, hogy kinek milyen kutya való. Mivel nem ismerünk, így nehéz eldönteni.

Bár ha jobban belegondolok, a többség mérlegel, ismerkedik a fajtával, majd dönt és nem ismeretlenektől neten kérdez. Ez is lehet egy szempont persze, de semmiképpen sem döntő.

2010. júl. 26. 10:56
 3/10 anonim ***** válasza:
én sem ajánlom első kutyának, az előttem elhangzottak miatt!
2010. júl. 26. 10:57
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem, első kutyának nem való(bár a kutyák nagy része nem való első kutyának...) Akkor való, ha valaki ért a kutyákhoz valamennyire, van már tapasztalata.

De akinek van tapasztalata, az nem itt kérdi meg, hogy való-e neki az akita.

Ennek ellenére vehetsz akitát, ha kellően felkészülsz rá, és betartod a kutyanevelésre vonatkozó szabályokat nem lesz gond.

2010. júl. 26. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:
elsőnek egyértelműen nem.
2010. júl. 26. 11:05
 6/10 anonim ***** válasza:

nem igazán első kutyának való de ha bevállalod, hogy minden nap foglalkozol vele, sétáltok 3-4 órát + tanítgatod, neveled következetesen kicsi korától + játszol vele naponta! + szocializálod rendesen a kezdetektől és minden egyéb területen felkészülsz akkor egy nagyon ragaszkodó, hűséges társad lesz egy életre

szal. nagyon idő és energia-igényes egy akita normális nevelése, tartása. Ha mindezt biztosítod számára úgy 14-15 évre akkor miért ne?

2010. júl. 26. 11:22
 7/10 skay ***** válasza:
szerintem egy akita nem könnyű eset de ha olyat szeretnél akkor rajtad áll a döntés de gondold át mert a végén nehogy el keljen ajándékoznod a kutyát.
2010. júl. 26. 13:07
 8/10 Akiteki ***** válasza:
Nem és főleg nem kan.
2010. júl. 27. 00:00
 9/10 A kérdező kommentje:
szukara gondoltam es hajlando vagyok egesz nap jatszani , tanitani :) most van egy 4 eves shi tzum annak elenere , hogy nem en neveltem fel nagyon kedvel engem , mindig szotfogad. Szerintetek egy akita szuka elferne mellette?
2010. júl. 27. 10:28
 10/10 A kérdező kommentje:
hupsz...most vettem eszre , hogy a testvere kant irt ki. Elnezest mindenkitol.
2010. júl. 27. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!