Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sharpei-német dog (labrador?...

Sharpei-német dog (labrador? ) keverék kutya. Fajtája miatt ugat meg kutyákat és csinál úgy, hogy neki akar menni? Ez változhat?

Figyelt kérdés

A lapján sharpei-labrador szerepel, de semmi labrador nincs rajta, ellenben a teste teljesen olyan, mint a német dogé, a feje meg sharpei-es.

Volt bántalmazott. Néhány hónapja van nálunk. Amikor idekerült, depressziós volt szegénykém, semmi nem érdekelte, mondhatni, neki már mindegy volt mi lesz vele. Amikor idekerült, ritkán ugatott meg bárkit, nem érdekelte, ha a másik kutyánk elvette pl: a rágcsáját, ráadásul a szájából (aztán visszakapta, de nem nyúlt hozzá, mert nem is rágta), neki aztán az is mindegy lett volna, ha egy lapáttal verjük agyon. Előző "gazdája" alkoholista volt. A kutya most 5 éves, de sok más embernél is volt.

Itthon egy angyal, édes pofa, újra van életkedve, bár még nem az igazi, éjjel a futtatóban szinte teleportál, amikor elkezd futni, úgy élvezi.

Szeretnénk tudni, mi az oka, hogy más kutyákat messziről megugat, pedig az elején aligha csinálta, ezért is került hozzánk, mert a két kutya nem ölte meg egymást. A vicc az, hogy pl: másik gazdi vitte a kutyákat a barátjához, kertes ház, két lábba nőtt a virslinek kutya, ő meg közepes testű. A szél is elvitte volna a két kistestű kutyát, mégsem kezdett el ugatni meg semmi, ellenben az utcán lát meg egyet a túloldalon, kezdődik a "szócsata". Van amikor csak a szája nagy, amikor odakerül az ugatott kutyákhoz, akik többen vannak, még ha idegenek is, kisebbek vagy nagyobbak, elhallgat, de van amikor tényleg úgy feszül be, hogy valószínűleg neki tudna menni és nem lesz nyuszi.

Nyáron, ha akkora vége a vírusnak, megyünk iskolába, addig is ki kell bírnunk. Szeretem, de ez a része, hogy pacman-eznem kell, amikor neki akarna menni egy kutyának, ezért másfelé vesszük az irányt, fárasztó.

Csináltam azt, hogy egyedül vittem sétálni, akkor merészkedtem egy nagyobb kutyás parkba a közelben, semmi gond nem volt, egy kisebb kirohanás, de minden frankón ment, meg is döbbentem. Mentünk még egyszer, kész katasztrófa volt.

Fog ez változni, vagy ez a fajtájából ered?

Egyébként lélekben nagyon kisgyerek, pedig nem szeret játékokkal játszani és egy fadarabot nem rágott meg. A kedves, jó bánásmód, a finom falatok, a simogatás, a futtató, a szeretet, mindenhez úgy állt hozzá, hogy "ilyen tényleg létezik?".

2020. márc. 24. 13:52
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és, amikor a futtatóban ő, nem a régebbi kuty, hanem ő invitálta - sikertelenül, győzött a labda - játékra, csóválta a farkát, viszont ugatott rá, és olyan virgonc volt, hogy azt hittem, nem is a mi kutyánk.
2020. márc. 24. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Én hiszek a genetikában, ez és a szocializáció, nevelés hiánya miatt lett ilyen a kutyád szerintem.

Kutyasulival(és/vagy magán oktatóval), idő és energiaráfordítással meg tud változni.

2020. márc. 24. 14:22
 3/7 anonim ***** válasza:

A szeretgetés mellett szükséges a tanítása is.

Szépen elkezded elérni nála, hogy a NEM szónak mi a jelentése.

2020. márc. 24. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:

A szocializálódása miatt lett olyan amilyen...

A Shar Pei különben kimondottan csendes kutya, nagyon ritkán ugatnak "csak úgy".

2020. márc. 24. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Tiltast kell gyakorolnotok, de ha nem tudod mit csinalj, nehezen fog sikerulni. Lenyeg, hogy legyen annyi hatalmad, hogy a NEM szora a kutya Rad figyeljen es abbahagyja amit csinal, avagy csinalni akar.

Ha meglesz a tiltas, meglesz a porazfegyelem is.

2020. márc. 24. 17:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Tiltasnal nem jutalmazunk.

Hivasnal mi nem kozelitunk.

Porazfegyelemnel a kutya nem mehet elotted, nem rangathat.

Ezeket kell gyakorolni.

2020. márc. 24. 17:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Tarsd be a sorrendisegi szabalyokat(ajto,eves,elbucsuzas,megerkezes,kajaelrakas,stb!!)

Ha ezeket MINDIG betartod,abbol leveszi,h te vagy a vezer es o megnyugszik,lelazul es automatikusan engedelmeskedik neked!!!!

Az ugatasanal hangozzon el a nem!! Tiltsad!! Hamar le fog szokni!

Mindig legyen jutifalat nalad(akar a teljes kajaadagja es porazas setanal is tanitsad. Alakitad ki,h rad figyeljen. Kezjelekre tanitsd. Ne szolalj meg. Igy mindig hatra fog nezni,rad figyel !!! Jo parancsteljesites,megy a falat!!

2020. márc. 25. 03:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!