Ket fajta virslitol is megy a hasa a kolyok kutyamnak, mivel jutalmazzam?
Mivel ugy volt multheten kezdjuk a kutyaovit(virushelyzet miatt toloddik) igy elkezdtem virslivel gyakorolni vele. 2 fajtat probaltam 2 heten belul. De sajnos mindketto utan hasmas volt.
Orsi virsli nagyon bevallt a masik kutyamnal, o elegge erzekeny gyomru. Igy gondoltam jo lehet a kolyoknel. De neki nem jo. Vettem füstli virslit is. Az sem valt be.
Szerintetek mivel probalkozzak?
Fresis szaritott huslapok vagy miktol nem megy a hasa, de abbol egy koromnyit is kepes 1percig ragni.. Igy nyilvan az tanitasra nem igazan alkalmas.
Kutya oviban meg nem annyira a tanitas, mint a jo szocializacio a cel.
Jatsz vele sokat, a tanitas meg raer.
De kell az oviba is vmi jutalomfalat, tudom,hogy ott játék van meg szoci,de kelleni fog juti.
Itthon is tanítom már az ül,fekszik,marad alap parancs szavakra. 4 hónapos,imád tanulni. De leginkább egyenlőre kajával motiválható.
Próbálhatsz sajtot, sonkat is felkockazni … van kimondottan erre a célra tubusos majkrem (sokan hasznaljak).
Végül is azt adsz neki amit akarsz lenyeg, hogy a kutyának is jo legyen.
Nálunk a suliba is volt egy nem virlsi-kompatibilis kutyus, ő sajttal dolgozott.
Mit eszik?
Otthonra, főleg kölyöknek nem kell olyan extrán intenzív jutalomfalat, itthon én a száraztápjával jutalmazom, de előtt egy kis vízzel leöntöm, hogy ne legyen túl száraz neki. Suliban virslizünk, mert ott eleinte ugye kellett egy erősebb inger a sok közül, amire reagálnia kell, plusz ott azért keményebb volt a tanulás, nagyobb jutalom is kellett, de itthon a tápért ugyanúgy dolgozik.
Csak figyelni kell arra, hogy a napi adagjából vedd le azt a mennyiséget, amit jutalomként megkap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!