Ezek mit jelentenek? (furminator, szőr-bontás, tirmmelés)
Tudom, hogy a Furminator valami elhaltszőr leszedő kefe, de hogy működik? Borotvál vagy mi? Még nem láttam ilyet és nem értem, hogy hogy szedi ki egy egyszer fémfésű azt a szőrt, amit egy másik egyszerű fémfésű nem tud. És mit jelent az, hogy szőr-bontás? Sok kutyakozmetikai honlapon olvasom, hogy szőr-bontás előtt és után (plusz képek csatolva). Sejtem, hogy mi a szőrbontás, de azt mivel csinálják? Furminátorral? És mi a trimmelés? Minden fajtát lehet trimmelni? Vagy nem?
Ezek nekem azért fontosak, mert lesz hosszúszőrű kutyám, de nem tudom, mit kezdjek majd a szőrével. Valaki azt mondja, hogy trimmelni kell, valaki azt, hogy azt tilos. Valaki azt mondja, hogy Furminátorozzam, van aki meg azt mondja, hogy azt nem szabad. Ezért gondoltam utána érdeklődöm, hogy melyik mit jelent és akkor majd eldöntöm én magam, hogy mit csinálok a kutya szőrével.
furminator.hu
érdemes a videókat megnézni, döbbenet
A szőrbontás ugye a szőr kibontása. Én ezt egy nagyon egyszerű, de bitangerső fésűvel csinálom, viszont a technika már nem mindegy. Valamint ha szükséges, használok speciális filcbontó fésűt is, bár bevallom, a 200 forintos fésűmmel is boldogulok, a lényeg a technika. Egy bontás nem mindig egyszerű, főleg, ha a kutya szőre nagyon loboncos és berasztásodik. Jó múltkorában egy goldent bontottam, közel 3 órámba telt, pedig még annyira nem is volt gubancos a szőre... Igaz, nem is ápolta a gazdája elég rendszeresen. A képet azért nem mutatnám meg, mert a gazdi arca is látszik rajta és nem hiszem hogy örülne, ha mutogatnám. De ha nagyon szeretnéd, levágom a képről a gazdit és belinkelem a fotót.
A trimmelés során az elhalt szőrszálakat távolítjuk el, ahogy a többiek is mondják. Vannak fajták, amelyeket ha kiállításra akarsz vinni, csak trimmelni szabad, ugyanis a nyírás soha többé nem lesz már olyan, mint előtte. Az egyik kutyám trimmelős szőrzetű, mióta megnyírta egy kozmetikus, borzasztóan csomósodik a szőre, pedig előtte sosem volt ilyen. :S
A furminátor pedig szerintem igenis jó. Nagy nehezen áldoztam rá a pénzt, de nagyon megérte. Soha egyetlen kefével nem tudtam ennyi szőrt kiszedni a kutyámból, ez valami döbbenetes. Igaz, ha kiállításra akarnám a kutyámat vinni, akkor hanyagolnám, mert azért nem csak az aljszőrt szedte ki, valamennyit rövidített a fedőszőrén is. Viszont egy hobbi kutyának több mint praktikus. Furminátor nélkül szőrtenger lenne a lakásom minden napi takarítás ellenére is, furminátor mellett megúszom 3 naponta föltakarítani. (Hosszú szőrű kutyám is van, aki most vedlik.)
Hú. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
A Furminator-nál pont abban nem voltam biztos, hogy csak az alljszőrt szedi ki vagy szed egy kicsit a fedőszőrből is.
Köszönöm, tényleg nagy segítség volt.
És mondjuk egy Chau Chau kutyusnál mi az, amit rendszeresen kell csinálni a szőrével? De úgy rendesen, amit egy kutyakozmetikus csinálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!