Hogyan szoktassam le a kutyám a harapdálásról?
Nekünk a lábunk, bokánk is lelkesen harapta és vadászta. :D
Úgy szoktattam le h amikor ezt tette, mindtam neki h nem és megráztam a grabancánál fogva - ahogy az anyja is tenné. Ha játék közben aprított akkor ugyanez - csak vége is volt a játéknak, felálltam, otthagytam.
Meg nagyon pici, egyáltalán nem figyel az utasitasokra es nem is szabad ilyet elvarni.
Jatekbol durva, csinalj ugy mint ha fajna. Szisszenj fel es hagyjatok abba a jatekot. Eszre fogja venni, hogy nem jo az amit csinal.
Ha durvan harap, akkor szolj ra, hogy finomabban, de ne kapkodd el a kezed, hanem ereztesd vele, hogy nem esik jol neked amit csinal.
En 7 honaposan 30 kilosan vettem a fiu amstaffom(ivaros es az is marad) : 8 honapig mondogattam,h ‘NEM’ es azonnal felalltam es elmentem onnan. Szova azonnal abbahagytam a vele valo jatekot.
Babakoruktol nyers marhan elt a kutyam es en is nyershust es nyers marha gerinccsontot ragattam es ragatok monden nap ketszer vele : gondolhatod,h nem volt piskota,amiket kaptam toe. Mindig kovetkezeteyen abbahagytam a jatekot es eljottem onnan.
Mar erkezesekor akkora volt ,mint egy kifejllett labrador :D
Nyilván magától nem tanulja meg a szavak jelentését, én sem csak állok felette, beszélek hozzá és várom a csodát, azért ennyire alapvető dolgokkal én is tisztában vagyok, nem ő az első kutyám, mint azt írtam is.
Érti ő a vezényszavakat, mert már leül, ad pacsit, a behívással sincs soha probléma, tudja, hol a helye. Nem rántom el a kezem soha, a felszisszenésre meg se mozdítja a fülét, illetve semmi más hangra sem amivel fájdalmat jelzek neki, így általában le kell fejtenem magamról a kutyát. Ha ott hagyom, talál mást amit rághat.. bútorokat többnyire. Ha a kellő erővel és határozottsággal lépek fel vele szemben hajlamos vissza durrogni, ahelyett, hogy elfogadná, hogy az van, amit én mondok, nem pedig amit ő szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!