Ezek a kutyafajták törzskönyvezetten mennyibe kerülnek?
Angol cocker spániel
Rövidszőrű magyar vizsla
Labrador retriever
Cavalier King Charles spániel
Német juhászkutya
Beagle
Kutya ara nem a torzskonytol szamit, hanem a szulok, vagy maganak a kutyának az eredmenyeitol.
A mindenfele cím gyoztes szuloktol szarmazo kiskutyak a dragak, vagy az a kutya, aki maga szerez mindenfele minositest.
Ar az a parositastol esetleg meg almon belul is egyedfuggo lehet.
Kiallitasra, tenyesztesre 200-350 ezer ftba gondolkodj.
Melyik dragabb franc se tudja.
Cavalier nincs annyira elterjedve, lehet naluk magas ar elkepzelhetobb.
Bar mindegyik fajta teljesen mas jellemu amit felsoroltal.
Ne ar alapjan valassz, hanem amelyik a te eletedhez passzol legjobban!
Aztan abbol hozd ki a maximumot!
"Kiállításra szeretnénk az alábbiak közül kutyát."
Ha ilyen terveid vannak, követni kell a kiállítások eredményeit. Nem mindegy, hogy hazai, vagy külföldi kiállításokban gondolkodsz.
Még a legszuperebb párosításnál is lutri, hogy akár a tenyésztő által ajánlott kölyökkel milyen szinten leszel eredményes a kiállításokon.
Eleve a bíróknál már előny, ha ismert kennelnévvel vezetsz fel egy kutyát. De hátrány is lehet egy kennelnév, ha éppen az aktuális bíró haragosa, netán tenyésztésben konkurensei egymásnak.
Egyszóval keress olyan kenneleket, ahol fajtagyőztes, világgyőztes kutyák vannak. Aztán vagy kapsz kutyát, vagy nem.
Az ár pedig ilyen tenyészetekben akár a csillagos ég.
"Kiállításra szeretnénk az alábbiak közül kutyát."
Az a bajom ezzel a kérdésedet is figyelembe véve, hogy a leírt fajták nagyon különböző tulajdonságúak. S mivel kiállításra szeretnétek, gondolom arra vagy kíváncsi, hogy díjnyertes kutya esetén mennyi hasznod lenne/melyik hozna legtöbbet az alomból. (Már bocs, de a helyzetből én erre gondolok.)
Ne tarts kutyát, szerintem, ha az a helyzet, amire gondolok. Az nem egy szép autó, amit "kivixolsz" és megcsodálják. Egy kutyával foglalkozni kell, törődni kell vele.
Ha tévedtem, akkor elnézést, de ez esetben nem értem, hogy miért nem valami kutyás oldal hirdetési között nézel szét, vagy hívsz fel konkrétan hirdetőket?? Miért érdekel annyira az ár??? Ha nekem tetszene egy bizonyos fajta kutyus, akkor nem vennék más félét árkülönbség miatt...
"ezek közül melyik a legdrágább kutyafajta?"
Akkor megnyugodtam.
Vizsla és beagle a legolcsóbb, 80-100 ezertől kapsz hobbira, 150-180-tól kiállítási/tenyészkutyát.
Cocker spániel, labrador, német juhász közepes ár, 120-150 körül hobbi, 200 körül komolyabb.
Cavalier a legdrágább, mint a corgi, 200 körültől hobbi,260-280 körültől komoly.
Természetesen ezek magyar árak, külföldi kutya esetében 2-3x ennyi is lehet, bár sok esetben jobbak is.
(OFF: Sose értettem minek ekkora pénzeket kiadni egy kutyáért, mikor ezen mennyi bajbajutott, kóbor, halálra ítélt kutyának lehetne segíteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!